· 

Krijg je in Zeeland subsidie voor zonnepanelen?

Krijg je subsidie voor zonnepanelen in Zeeland?

Je woont in het zuidwesten van Nederland en wilt subsidie voor zonnepanelen in Zeeland. Tegenwoordig wil iedereen zijn huis verduurzamen, het is ook een goede investering voor de toekomst. Toch is het wel fijn als je een bijdrage kunt krijgen van de provincie, een zonnepaneleninstallatie is toch een dure uitgave. Een tegemoetkoming voor het opwekken van zonne-energie kan bepalend zijn of je wel of niet gaat investeren in zonnepanelen. In dit artikel zetten we de feiten van subsidie in Zeeland op een rijtje.

Krijg je subsidie voor zonnepanelen in Zeeland?

Je huis verduurzamen door middel van opwekkende zonne-energie

Je wilt je huis verduurzamen door gebruik te maken van zonne-energie. Je kunt toekijken hoe de prijzen in de winkels duurder worden en zien hoe de energieprijzen oplopen. Maar je kunt ook zelf het touw in handen nemen en er wat aan doen. Je kunt op meerdere manieren de energie kosten besparen, als je je huis duurzaam gaat verbouwen. Denk hierbij aan een warmtepomp of de woning isoleren.

 

Toch is investeren in zonnepanelen een van de slimste ideeën. Op een simpele wijze zet je zonlicht om in energie. Met ongeveer tien zonnepanelen bespaar je al 1000 euro aan energiekosten per jaar. Nu is het wel van belang of je goede kwalitatieve zon opwekkende panelen hebt aangeschaft en of de zon- energie panelen een gunstige ligging hebben. Liggen de zonnepanelen deels in de zonnestralen dan is dat minder voordelig dan dat de panelen vol in de zon liggen.

Zonnepanelen installateur zoeken

Een installateur zonnepanelen zoeken gaat tegenwoordig heel erg makkelijk, je kunt namelijk per provincie een vakman uitkiezen, welke te werk gaat in jouw woonplaats. Er zijn geen voorwaarde als je zonnepanelen wilt plaatsen. Je hebt dus de mogelijkheid om de panelen zelf of door een professionele installateur te plaatsen. Misschien wil je kosten besparen en liever zelf op het dak te werk gaan. Denk goed na over de voor- en de nadelen. Een vakkundige weet waar de gevaren zitten en hoe je de problemen kan voorkomen, vaak heb je zelf niet de kennis om de opwekkende zonne- energie panelen zelf te plaatsen.

Subsidie aanvragen in Zeeland

Subsidie aanvragen in Zeeland is niet moeilijk. De provincie doet er alles aan om huizen te verduurzamen en wil daar graag subsidie voor dubbelglas verlenen.

 

Hoewel er per gemeente geen lokale bijdrages zijn voor de verduurzaming van je woning, is provincie Zeeland wel zeer meedenkend voor mensen welke zonnepanelen willen aanschaffen.  Per 1 januari 2023 is namelijk de regel in gesteld, wil je zonnepanelen plaatsen in Zeeland dan hoef je geen btw meer te betalen. Dit geldt voor zo wel de kosten van de zonnepaneleninstallatie als de aankoop van de panelen, nieuwbouwhuizen zijn daarbij een uitzondering.

 

Waar je in 2021 voor de installatie van 10 zonnepanelen € 5500 betaalde, zijn de kosten zonder btw € 4500. De duurzame besparing kun je nu aan wat anders uitgeven.

Heb jij geïnformeerd naar subsidie toen je je huis ging verduurzamen of ben je nog uitgebreid aan het kijken wat de mogelijkheden zijn?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 14 september 2023 15:40)

  Wij hadden al zoveel moeite om de knoop door te hakken, dat we niet meer echt hebben gekeken voor subsidies. We zijn heel blij met de zonnepanelen.

 • #2

  Sixpacks.be (vrijdag, 15 september 2023 08:57)

  In Belgie doen ze maar op... Tien jaar geleden kreeg je mega veel subsidies en hebben een paar mensen goede zaakjes gedaan met die zonnepanelen. Ondertussen veranderen ze de regels constant. Ik heb er zelf ook wel geplaatst en je doet sowieso voordeel, ongeacht de subsidies.

 • #3

  Krystle (vrijdag, 15 september 2023 10:05)

  Ik heb mijn woning niet verduurzaamt
  Maar ik zal wel eerst informeren mocht het in de planning zitten

 • #4

  Angelo (vrijdag, 15 september 2023 22:02)

  Mijn moeder woont in Zeeland en die heeft inderdaad zonnepanelen gekregen. Helaas moeten wij er in Rotterdam Jackpot voor betalen, en terug leveren daar doen ze natuurlijk niet aan haha.

 • #5

  Sandra (zaterdag, 16 september 2023 06:48)

  Ik woon op een appartement en heb geen zonnepanelen. Bij het verduurzamen zou ik wel altijd checken of je subsidies kan krijgen

 • #6

  Elisabeth (zaterdag, 16 september 2023 10:58)

  Ik heb een huis met een rieten dak. Daar kunnen geen zonnepanelen op. Ik zou ze los in de tuin kunnen laten plaatsen, maar vind het gedoe. Misschien later nog eens.

 • #7

  Tania (maandag, 18 september 2023 12:24)

  wij hier in België hebben er nog kunnen plaatsen toen je een mooie subsidie kreeg, intussen is deze heel wat mindere

 • #8

  Jouvence (maandag, 18 september 2023 13:04)

  Met het feit dat je tegenwoordig moet betalen voor de terug levering van stroom op zonnepanelen levert het niet meer zoveel op als was beloofd.

 • #9

  Tessa (maandag, 18 september 2023 16:56)

  Wat tof dat Zeeland deze subsidie heeft. Het scheelt nog al!

 • #10

  Claire (zondag, 08 oktober 2023 08:44)

  Wat gaaf dat Zeeland zo voorloopt met het geven van subsidies op zonnepanelen.