· 

5 tuinideeën voor een gezellige achtertuin

5 tuinideeën voor een gezellige achtertuin

Heb je geen idee hoe je je tuin het beste kunt inrichten? In dit artikel staat tuinideeën om je achtertuin zo gezellig mogelijk te maken. Wil je genieten van het buitenleven dan mogen aantrekkelijke hoekjes j niet ontbreken. Met deze tuininspiratie wordt het indelen van de bloementuin een stuk makkelijker. Heb je twee rechter handen dan kun je zelf aan de slag, maar je kunt natuurlijk ook je tuininrichting laten ontwerpen.

5 tuinideeën voor een gezellige achtertuin

Tips om meer tijd in je tuin te spenderen

De tuin is een plek in je huis waar je helaas niet zoveel tijd spendeert als je wil. Daarom wordt het tijd om hier iets aan te doen! In deze gastblog vind je wat handige tips die ervoor zullen zorgen dat je steeds vaker in de tuin te vinden bent.

Een buitenkeuken hebben

De eerste tip die we je mee willen geven is om een buitenkeuken te hebben. Heb je er nog niet een in je tuin? Dan is het slim om naar een Buitenkeuken outlet te gaan om zo voor een mooie prijs een passende buitenkeuken te scoren. Met een buitenkeuken zorg je ervoor dat je niet binnen in je woning altijd moet koken, met name als het weer in de buitenlucht prachtig is. Daardoor zit je net wat vaker in je tuin.

Een zitplek creëren

Een prettige en uitnodigende zitplek in je tuin maken kan echt het verschil maken. Kies comfortabele stoelen, een leuke loungebank of misschien zelfs een hangmat waarin je heerlijk kunt ontspannen. Denk ook aan kussens en dekentjes voor de frissere avonden, zodat je ook dan buiten kunt blijven genieten. Met een paar gezellige lampjes of kaarsen creëer je een warme sfeer die je gegarandeerd vaker naar buiten lokt. Want wat is er nu fijner dan na een lange dag in alle rust in je eigen tuin te kunnen relaxen?

Familie-evenementen in je tuin plannen

Plan verder geregeld familie-evenementen in je tuin. Het voordeel hieraan? Je hebt een manier gevonden om meer tijd buiten door te brengen en dierbare herinneringen te creëren! Aan wat voor evenementen moet je dan denken? Een gezellige barbecue met iedereen erbij, een tuinfeest voor verjaardagen of zelfs een filmavond onder de sterren zijn uitstekende voorbeelden. Zorg voor voldoende zitplaatsen, een lekkere variatie aan hapjes en drankjes, en vergeet niet de tuin leuk aan te kleden met slingers en lampionnen. Het organiseren van zulke momenten zorgt ervoor dat je tuin een echte ontmoetingsplek wordt waar iedereen graag samenkomt.

Je tuin regelmatig onderhouden

Onder ook je tuin regelmatig. Hiermee houd je namelijk je tuin leefbaar en gezellig! Begin met simpele taken zoals onkruid wieden en regelmatig maaien van het gras. Dit helpt om je tuin altijd netjes en verzorgd te houden. Snoei ook je planten en geef ze regelmatig water. Met een beetje onderhoud spendeer je meer dan genoeg tijd in je plantentuin.

In de tuin koffie drinken

Drink tot slot koffie in de tuin. Hoe je dit het beste doet? Zet een comfortabel zitje op een plekje met wat schaduw, zodat je kunt genieten van je koffie zonder te veel blootgesteld te worden aan de zon. Voeg een klein tafeltje toe voor je kopje en misschien een goed boek of je tablet voor wat licht entertainment. Deze eenvoudige gewoonte kan je ochtendroutine veranderen in een moment van pure rust en genieten van de kleine dingen. Wat voor hoekje zou jij graag in de bloementuin willen hebben?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Jouvence (donderdag, 20 juni 2024)

  Ik zou zo graag een huis met tuin willen, dat mis ik nu echt bij ons appartementje. Lijkt me heerlijk in de zomermaanden lekker tot 's avonds laat buiten zitten.

 • #2

  Heidi (donderdag, 20 juni 2024 19:33)

  Wat fijn om te lezen. Hier hebben we vooral een gezellige tuintje. Met lichtjes en kaarsjes en een vijvertje, wat hou ik er van.

 • #3

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 21 juni 2024 09:15)

  Onderhoud is hier hard nodig. En je ziet dat gelijk, ik kan momenteel niet zoveel en het weer is ook niet top dus het onkruid groeit de pan uit. Maar hopelijk gaat het binnenkort weer wat beter en kan ik dan de tuin eens even goed aanpakken.

 • #4

  Eat Live Travel (vrijdag, 21 juni 2024 09:17)

  Ik heb een heel klein tuintje, maar ik zou ooit heel graag een buitenkeuken willen en een bloemenweide. Top tips!

 • #5

  Irene (vrijdag, 21 juni 2024 09:30)

  Ik zou zo ongeveer een moord doen voor een tuin of iets van buitenruimte. Helaas heb ik dat nu niet. Maar áls... dan zou ik er aparte hoekjes creëren, ruimte voor een hangmat en een hoekje voor een mini moestuin!

 • #6

  Tessa (vrijdag, 21 juni 2024 18:42)

  Het lijkt me echt heerlijk om een tuin te hebben en daar dan te zitten lezen met een kopje htee

 • #7

  Tine (vrijdag, 21 juni 2024 19:13)

  Morgen ga ik in mijn tuin werken. Het is echt nodig want met de vele regen groeit het onkruid snel.

 • #8

  Wanda (zaterdag, 22 juni 2024 09:52)

  Wij moeten echt nodig iets aan onze tuin doen, het is nu meer een binnenplaats zonder een leuk hoekje om te zitten met ook heel erg weinig groen, dus dat moet echt nodig worden aangepakt.

 • #9

  Elsa (zaterdag, 22 juni 2024 10:51)

  Linda, heel erg bedankt voor deze tuinideeën. Altijd leuk en handig om te lezen. Ik heb een veranda in mijn tuin en daar geniet ik volop van als ik buiten ga zitten. Heerlijke plek!

 • #10

  Claire (zondag, 23 juni 2024 07:44)

  Een buitenkeuken hebben lijkt mij echt geweldig! Zag laatst een exemplaar in de docu van David Beckham die echt om van te dromen is!