· 

De 5 voordelen van een grote staande spiegel in je interieur

De 5 voordelen van een grote staande spiegel in je interieur

Je hebt de grote staande spiegel vast al voorbij zien komen op Pinterest of Instagram. De staande wandspiegel is een ware rage en behoort ook echt tot een van de woontrends 2024. De grote woonkamer spiegel verlicht je interieur, toch heeft de reflecterende woondecoratie ter grootte van je lichaamslengte vele voordelen. De raamspiegel heeft veel pluspunten waaraan je vast nog niet aan had gedacht. De spiegels zijn verkrijgbaar als boogspiegel, rechthoekige spiegels of een organisch model. De zwart stalen spiegels hebben een groot effect op je woonstijl, waarom? Dat lees je in dit artikel.

De 6 voordelen van een grote passpiegel in je interieur

Pluspunten van grote staande spiegels

Misschien denk je waarom zou ik een grote staande spiegel nemen? Ik kan mezelf goed zien in een kleiner formaat. Toch heeft een grote passpiegel vele voordelen, niet alleen voor jezelf, maar de wandspiegel heeft ook invloed op de inrichting van je interieur. De grote staande spiegels zijn er in moderne uitvoeringen met bijvoorbeeld met een stalen frame, of grote zwarte staande spiegels. Aan jou de keuze of je de spiegel horizontaal of verticaal wilt ophangen.

Extra licht van buiten naar binnen

Heb je een donkere woonkamer welke is gelegen op het Noorden of heb je een krappe wooninrichting? Een grote staande spiegel kan dan een oplossing zijn. De raamspiegel reflecteert het licht waardoor je interieur er veel ruimer uit zal zien. Heb je een kleine woonkamer of kun je niet genieten van een natuurlijke lichtinval dan is een spiegel in je interieur een uitkomst. Zo haal je het licht van buiten naar binnen, dit zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in huis.

Heel je lichaamslengte in een oogopslag

We zien zo veel spiegels van ronde vormen met led verlichting tot organische vormen, toch heb je met deze grote staande spiegel meteen het "wow-effect" De afspiegeling is namelijk ook heel hoog, waardoor heel je lichaamslengte zichtbaar is. In een oogopslag kun je zien of je outfit er strak uitziet, daarom is het reflecterende object ook zeer geschikt voor de slaapkamer.

Maak van een mooi element een blikvanger

Heb je een klassieke inrichting met mooie kroonluchter, of een moderne inrichting met een prachtige schouw? Met een spiegel zorg je ervoor dat het mooie element een ware blikvanger wordt in huis. Bij binnenkomst zal alle aandacht gaan naar de mooie eyecatcher. Dat hoeft natuurlijk niet altijd een object te zijn, maar dat kan ook een behangwand of houten latjeswand zijn waar je erg trots op bent.

Een grote spiegel is een verlengstuk van de woonkamer

Heb je een verlaagd plafond of een smalle rechthoekige woonkamer? Met een grote staande spiegel zorg je ervoor dat de passpiegel een verlengstuk is van je interieur. Je creëert meer diepte, waardoor de ruimte er langer of breder uit komt te zien, het is maar net hoe je de spiegel plaatst, horizontaal of verticaal.

Op deze wijze valt het ongemak in de woonkamer of slaapkamer niet meer op, sterker nog je krijgt er een zee van ruimte bij wat een groot voordeel is als je klein behuisd bent.

Trendy woondecoratie

De grote spiegel is een van de ware woontrends 2024 aan het worden. Heb je een modern of industrieel interieur dan is een spiegel met vlakverdeling een goede optie, omdat de raamwerkspiegel de afmeting heeft van 80x180 cm of 90x190 cm, vergroot deze een groot gedeelte van de ruimte. Maak je saaie hoek aantrekkelijk, zet er een mooie kamerplant bij en je interieur ziet er opeens erg aantrekkelijk uit.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Amina (vrijdag, 26 april 2024 15:03)

  Jaaaaa, een grote staande spiegel in huis is echt prachtig. Ik vind het vooral erg mooi in de hal of in de ruimte waar de kledingkast staat.

 • #2

  Tessa (vrijdag, 03 mei 2024 11:11)

  Ik heb in mijn kleedkamer een grote staande spiegel, ideaal om te zien hoe kleding staat

 • #3

  Nicole Orriëns (woensdag, 08 mei 2024 09:14)

  Nu wil ik een staande spiege! In dit huis hebben we toch al nergens een goede spiegel. Dankjewel voor de inspiratie.