· 

Wanneer een vuilcontainer huren?

Wanneer een vuilcontainer huren?

Wil je je huis verbouwen, dan komt er veel bij kijken, natuurlijk ligt het eraan of je oude meubels moet uitruimen en alles naar het grofvuil moet brengen of dat je een nieuw woonhuis gaat bouwen waarbij bouw- en sloopafval om de hoek komt kijken. En dan hebben we het nog niet eens over het afval van de tuin zodra je de achtertuin wit omspitten en indelen.

 

Bij een verbouwing of renovatie heb je veel aan je hoofd, je kunt het beste het een en ander uit handen geven. Er zijn toch genoeg klusjes welke je moet regelen en organiseren. Een vuilcontainer kan daarbij een uitkomst zijn. 

 

In dit artikel lees je voor welke afvalsoorten je het beste een afvalcontainer of grofvuilcontainer kunt huren, zodat je je handen vrij hebt om de tijd nuttig te besteden.

Wanneer vuilcontainer huren?Afvalcontainer voor grofvuil, puin, hout en tuinafval

Duurzaam klussen en je tijd besparen

Klussen, vaak zie je ertegenop, maar ben je zeer tevreden als je het eindresultaat te zien krijgt. Als je van plan bent om het een en ander te slopen in huis, dan moet je het puin afvoeren. Je kunt steenachtig materiaal of spaanplaten niet voor je huis laten liggen, dus kun je beter naar een andere oplossing zoeken; een vuilcontainer.

 

Steeds een klein beetje bouwafval vervoeren in je eigen auto of bus is eigenlijk geen optie. Het regelmatig heen en weer rijden kost je tijd, je kunt te weinig vervoeren en het allerbelangrijkste is dat je benzine verbruikt terwijl je niet door kunt gaan met klussen. 

 

Om dit alles te voorkomen kun je het beste duurzaam klussen door een vuilcontainer te huren. In de grote container kun je van alles kwijt, van hout, grofvuil, glas, metaal, plastic tot kunststof materialen.

Voor elk klusje een afvalcontainer

Ga je duurzaam verbouwen of renoveren dan mag een container om afval in te voeren niet ontbreken. Je kunt de afvalcontainer op elke gewenste plek laten plaatsen en zodra de verbouwingsklus voldaan is, wordt al het vuil weer opgehaald. Heb je geen idee waarvoor je de afvalcontainer kunt huren, dit zijn de mogelijkheden:

 • Bouw- en sloopafval
 • Schoon puin
 • Hout (geen tuinhout)
 • Tuin- en plantsoenafval
 • Grond op voorwaarde dat het schoon is
 • Huisraad/ grofvuil

Geld besparen

Met een container voor de deur, hoef je niet meer naar de stort toe te rijden. In je busje kun je maar beperkte afval meenemen. Helemaal als er een grote verbouwing plaats vindt waarbij de keuken wordt gesloopt en er ook een nieuwe badkamer in aantocht is. Grote meubels en veel hout breng je niet makkelijk weg.

 

Met een grofvuilcontainer bespaar je jezelf veel geld en tijd, welke je goed kunt gebruiken. Een verbouwing is vaak al een dure grap, het is dan wel zo fijn als je de kosten en de hoeveelheid werk welke je hebt, kunt besparen.

 

Nu kun je je richten op de bouw van je huis of tuin en een droomhuis maken, waar je in de toekomst heerlijk van kunt genieten.

Heb je al eerder een verbouwing ondergaan? Heb je geen idee aan welke bedragen je moet denken voor de tuin, dan is dit een handig artikel over de tuinverbouwing kosten.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (donderdag, 20 april 2023 18:24)

  Het lijkt mij echt zo fijn om een vuilcontainer voor je huis te hebben en heerlijk ongestoord te kunnen ontspullen.

 • #2

  Tessa (vrijdag, 21 april 2023 19:19)

  Ik heb nog nooit een verbouwing gehad, Het enige dat ik in mijn huis gedaan heb is toen ik er kwam wonen verven, behangen en deels een nieuwe vloer

 • #3

  Nicole (woensdag, 26 april 2023)

  Wij zelf niet want wij hebben een huurhuis. Maar mijn ouders zitten middenin een verbouwing en daar heeft al regelmatig een container gestaan.

 • #4

  Rory (zaterdag, 29 april 2023 14:41)

  We hebben na een jaar of zes onze zolder laten verbouwen. Het was een grote ruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger. De 'deur' naar boven was een luik. Heel onpraktisch. Zelf (nou ja, ik niet) hebben we alles wit geschilderd. Laminaat over de hele breedte en lengte in een lichte kleur. Maar we hebben wel een klusbedrijf ingehuurd dat de wasruimte heeft afgescheiden van de ruime zolder. Zodat we nu een aparte slaapkamer zouden moeten hebben (eerst nog dozen en rommel weghalen). Ook hebben we een deur laten plaatsen. Geen container voor de deur trouwens, want ze haalden alles iedere dag weg.

 • #5

  Amina (zondag, 30 april 2023 23:40)

  Super deze blog, want in de zomervakantie willen wij ons huis gaan ontspullen van alle rommel en de vloeren vervangen. Onze berging staat helemaal vol met zooi �