· 

5 ideeën om grote kinderkamer sfeervol te maken

5 ideeën om grote kinderkamer sfeervol te maken

Toevallig heeft je ukkepuk een van de grootste slaapkamers gekregen. Misschien denk je dat het voor je kind een groot voordeel is, de kinderkamer is toch groot genoeg? Toch kan het soms knap lastig zijn om de slaapkamer van je kind in te richten. Bij een grote jongens- of meisjeskamer is er zo veel slaapruimte dat je geen idee hebt hoe je de slaapkamer het beste kunt indelen. 

 

In dit artikel staan kun je meerdere inspiratie opdoen voor de kinderkamer, zodat je dadelijk met de ideeën makkelijk de ruimte kunt inrichten.

grote kinderkamer gezellig maken

Kinderkamer gezellig makken door middel van leuke hoekjes

Een grote ruimte is vaak moeilijk in te delen. De kamer helemaal vol stouwen met meubels staat niet echt gezellig. Daarbij heb je ook niet veel kinderkamer meubels nodig om de kamer een plezierige uitstraling te geven. Je kunt namelijk de kinderruimte opdelen in verschillende hoekjes. Waarbij je bij elk hoekje weer wat leuks en anders kunt ondernemen.

 

Om bijvoorbeeld het ontspanningshoekje duidelijk af te bakenen kun je een vloerkleed gebruiken. Ook is het handig om te werken met latjes wand aan de muur. Door middel van de wandpanelen geef je aan dat dit stukje ruimte een aparte zone is. Een latjeswand is niet alleen praktisch, het staat ook nog eens erg knus.

Maak de gezellig plekje rondom het kinderbed

Maak de slaapplaats van je kindje huiselijk door er een behaaglijk plekje van te maken. Het kinderbed is niet alleen het bed waar je kind tot rust kan komen, het is ook een gedeelte waar je kind gezellig kan zitten. Ga voor een sfeervol bed, bijvoorbeeld een huisjesbed. Een slaapplaats in de vorm van een huis, waarbij het matras vaak op de grond ligt, wat voorkomt dat je peuter of kleuter uit bed valt. Maak het bed gezellig met kussentjes en natuurlijk de favoriete knuffels. Geef de knuffels een fijn plekje in de buurt van het hoofdkussen, zo creëer je op een makkelijke wijze een geborgen en veilig gevoel.

Een speelhoekje mag ook niet ontbreken

Er is ruimte genoeg in de slaapkamer, een speelhoekje mag daarbij niet ontbreken. Je kunt het gedeelte iets ruimer maken dan in een doorsnee kinderkamer. Ga niet voor veel klein speelgoed, maar kies minimaal een grote blikvanger uit. Dit kan zijn een keukentje, speelhuis met glijbaan, hobbelpaard, speeltafel of Duplo/lego hoek. De accessoires van bijvoorbeeld een winkeltje of poppenhuis kun je opbergen in handige opbergkisten. Wil je de ruimte afgrenzen dan kun je ook een grote opbergkist of speelgoed bank neerzetten in de speelhoek.

Even tot rust komen in het voorleeshoekje

Heerlijk spelen in je zeer ruime kamer is natuurlijk fantastisch, vooral als je zo veel hoekjes hebt. Toch rust ook van belang. Een omgeving met veel prikkels in de vorm van speelgoed in een felle kleur of speelgoed met een muziekje zal je kind drukker maken. Om niet overprikkeld te raken is het ook fijn als je een plekje hebt waar je tot rust kunt komen.

 

Je kunt bijvoorbeeld een voorleeshoekje maken. Een plekje waar je kind samen met een ouder, verzorger of alleen kan zitten en een boekje kan lezen. Voor een goede zitplaats kun je bijvoorbeeld een bankje gebruiken waar je fijn met z'n tweeën kunt zitten. Maar ook zitzakken of een leuke schommelstoel zijn een mogelijkheid.

grote kinderkamer inrichten om voor te lezen door middel van bankje

Een plaats waar je even alleen kan zijn

Als kind wil je je ook wel eens terug kunnen trekken, lekker is een klein intiem hoekje zitten waar je alleen bent met je favoriete speelgoed. Een fijn plekje kun je creëren door een tipi speeltent te plaatsen in de ruimte. Zo kun je letterlijk even wegkruipen en in je eigen wereldje verblijven met knuffel en kussentjes. Staat het tentje in de weg, dan is dat geen probleem want de stokken en doeken zijn makkelijk inklapbaar.

 

Je kunt ook een eigen huisje maken door een oude eettafel van Marktplaats te struinen en daar een doek omheen te gooien. Kinderen hebben vaak weinig producten nodig om het naar hun zin te hebben.

5 ideeën om kinderkamer sfeervol te maken

Een tafel en stoeltje waar je de mooiste creaties te maken

Vergeet als laatste geen plekje te maken waarbij je kind aan een tafel en stoel kan zitten. Dit kan zijn in de vorm van een bureau, een lange plank aan de wand en een los krukje of een tafel en stoeltje op hoogte. Zodat je kind heerlijk creatief aan de slag kan gaan. Veel kinderen vinden, tekenen, verven of kleien erg leuk, als je een hoekje hebt, zodat je kind zich heerlijk uit kan leven, dan is dat wel zo fijn. Misschien heb je ook interesse in het artikel over een ruimte kinderkamer.

Had je vroeger in je eigen slaapkamer een fijn hoekje waar je iets leuks kon doen?

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 27 juli 2023 14:08)

  Oh, ik word verliefd op dat schattige gele bankje! Daar zou ik graag op gaan zitten. Het ziet er supergezellig uit.

 • #2

  Claire (donderdag, 27 juli 2023 17:28)

  Die foto's; smelt!!! Een grote kinderkamer lijkt mij een heerlijke luxe. Ik zou er inderdaad ook een mooi speelhoekje creëren met een tipitent en klimrek.

 • #3

  Tessa (donderdag, 27 juli 2023 18:57)

  Wat een fijne tips om een grote kinderkamer gezellig in te richten. Ik had als klein meisje ook een grote kamer

 • #4

  sandra (donderdag, 10 augustus 2023 20:44)

  Wat goede tips. De kleuren op de foto's zijn ook heel mooi gekozen