· 

Binnenkijken bohemian babykamer met neutrale kleuren

Binnenkijken bohemian babykamer met neutrale kleuren

We mogen binnenkijken in een bohemian babykamer. In deze rustige slaapkamer slaapt Dexx. De kamer van de negen maande oude Dexx is ingericht met neutrale kleuren. Warme aardetinten in combinatie met rotan materialen en de bruin beige tinten. 

 

Het fotobehang met een natuurlijke print zorgt voor contrast, en maakt het kamertje speels.

Binnenkijken in de neutrale babykamer van Dexx

Dexx is pas negen maanden, maar heeft al in twee babykamers mogen slapen. We zijn namelijk in augustus 2022 verhuist van Rijswijk naar Waddinxveen. In Rijswijk had Dexx een kamertje met een hele donkergroene muur dat heb ik nu verandert. Ik wilde de babykamer een neutrale uitstraling geven. Als je nu binnenkijkt in het kamertje, dan zie je alleen maar rustige tinten.

 

Het ledikantje waar Dexx in slaapt hebben we meegenomen vanuit Rijswijk. Het enige wat er verandert, moest worden, waren de muren.

Inspiratie en ideeën babykamer aardetinten en neutrale kleuren

De inrichting van een aardetinten kleuren babykamer

Toen we wisten dat we naar Waddinxveen gingen verhuizen, wilde ik de stijl van de babykamer kopiëren. Maar de inrichting van de nieuwe slaapkamer was zo goed als nieuw. Ook de muren van de kamer hadden al de beige kleurtint welke er nu nog opzit.

 

Eigenlijk stond dit ook erg schattig, dus besloot ik de aardetinten muren te laten voor wat ze waren. En heb ik er een rustige slaapkamer van gemaakt, met een pvc-vloer. Wanneer Dexx ouder is kan hij altijd nog een stoerdere kamer krijgen.

 

Dexx sliep de eerste maanden ‘s nachts erg slecht. Hierom hebben we het lakentje van Fedde en Kees aangeschaft. Uiteraard in een beige kleur. Dit dekentje zorgt voor geborgenheid, doordat het beddengoed heel strak om het matras zit.

 

De gordijnen hebben de oude bewoners laten hangen! Ideaal want ook deze passen perfect bij de kleur van het kamertje en de Jolein klamboe.

Binnenkijken bohemian babykamer neutrale kleuren

Natuurlijk fotobehang in de Bohemian slaapkamer

In het hele huis hebben we vliesbehang. Dit is naderhand in de gewenste kleur geverfd. Dexx heeft als enige in huis een muur met fotobehang. Dit behang hadden de oude bewoners erop gedaan. Op het behang wordt natuur afgebeeld, zoals herten, beren en vosjes. De muren hebben we in een zandkleurige tint IG PS1048 geverfd.

 

Als ik de stijl van het kamertje zou moet beschrijven, dan zou ik de interieurstijl bohemian noemen. Vooral door de bruin/beige tinten in combinatie met wit en rotan accessoires.

Binnenkijken babykamer met neutrale kleuren en aardetinten

Klein kamertje

In het kleine babykamertje hebben we bewust gekozen voor alleen een ledikant en commode. De commode hebben we van IKEA, en deze is extra ruim. Hierdoor kunnen we er alle kleertjes in kwijt. Omdat de kamer niet groot is, vonden we een hoge kledingkast zonde. Omdat dit te veel ruimte in beslag neemt.

Favoriete plekje

We hebben beneden een speelkamer. Hier speelt Dexx graag op de grond. Hij kan hier vaak een lange periode zelfstandig spelen/kruipen. Maar als ik mag kiezen, vind ik zijn slaapkamertje toch het fijnste plekje. Je komt er lekker tot rust!

 

Als ik naar de kamer kijk vind ik het hoekje waar zijn ledikant staat zeer geslaagd. Elke keer als ik ernaar kijk, heb ik het idee alsof ik in een VT-wonen magazine kijk. Nu dan is het wel goed geslaagd toch?

 

Leestip: Regeboog babykamer met bruintinten

Wooninspiratie

Mijn wooninspiratie voor het inrichten van de babykamer haal ik van Pinterest en Instagram. Zelf heb ik op Instagram onder de naam ourhous.25.

 

Bij verschillende woonwinkels haal ik de meubels en accessoires vandaan. Zo is het ledikantje van Pŕenatal, het kleed en de lamp van Kwantum en het maanlampje van Petit Amélie. Ik heb dus geen favoriet merk, maar wel een voorkeur in kleuren. Dat is denk ik wel overduidelijk! 

 

Wil je meer inspiratie van babykamers met dezelfde stijl, ga dan binnenkijken in beige babykamer met giraffe behang

Wil je meer inspiratie opdoen kijk dan bij een collega-blogger naar een naturel babykamer.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 17 februari 2023 09:14)

  De kamer heeft inderdaad een fijne en rustige uitstraling. Daar slaap je als baby vast heel rustig in. Mooi die boomschildering ook.

 • #2

  Jouvence (vrijdag, 17 februari 2023 16:59)

  Wauw, wat een prachtige babykamer! Inderdaad een natuurlijke en rustige uitstraling.

 • #3

  Claire (vrijdag, 17 februari 2023 18:31)

  Wauw die aardetinten zijn prachtig! Mooi warm en liefdevol kamertje zo.

 • #4

  Jessie (zaterdag, 18 februari 2023 08:40)

  Wat een mooi kamertje! Ik ben helemaal gek op de boho woonstijl!

 • #5

  Tessa (zaterdag, 18 februari 2023 18:33)

  Wat een mooie rustige baby kamer is dit