· 

Binnenkijken: huis met boerderijstijl interieur in Tilburg

Binnenkijken: huis met boerderijstijl interieur in Tilburg

Vandaag gaan we binnenkijken in het vrijstaande huis van Nancy.

 

Ik woon samen met mijn partner Edward in een groot vrijstaand huis. We wonen in een buitenwijk in Tilburg in een straat met maar drie huizen.  Onze woning is omringd door groen maar toch op loopafstand van de winkels en de diverse voorzieningen. Het huis heb ik ingericht in boerderijstijl interieur.

Binnenkijken: woonkamer boerderijstijl
Binnenkijken: woonkamer boerderijstijl

Binnenkijken bij Nancy

We wonen sinds juli 2021 in ons huis, dus nu ongeveer anderhalf jaar. We wonen zoals gezegd in een vrijstaand, rietgedekte villa. We hebben een grote kelder, met wellness, sportruimte en een extra relaxruimte, evenals een grote logeerkamer. Op de begane grond bevinden zich de woonkeuken, de bijkeuken, de woonkamer en mijn atelier. En op de bovenverdieping is onze slaapkamer, badkamer, 2 logeerkamers voor de kleinkinderen en de wasruimte.

Ons oog viel op dit huis omdat wij graag nog 1 keer een huis wilde bouwen, wat ons droomhuis moest worden.

Boerderijstijl in de woonkamer

De stijl van de woonkamer heb ik doorgetrokken over de bovenste twee verdiepingen. Een beetje Long Island, maar dan net wat stoerder. Een Long Island interieur is een luchtige sfeer met veel open ruimtes en kenmerkt zich door strakke zandkleurige wanden en een lichte houten vloer, onze inrichting heeft er iets van weg.

 

We noemen het "boerderijtjesstijl". Ik hou van lichte tinten, veel wit, aangevuld met ruwhout en rieten accessoires. Ook hou ik erg van kaarsen en ik pas de decoraties aan het seizoen.  Veel mensen noemen mijn woonstijl "Rivièra Maison stijl", maar ik heb juist heel veel merkloze spullen in huis. Je ziet in de inrichting van de woonkamer veel hout, rattan, en zilver. Ik houd van witte houten meubels, met witte stoffen. En ik ben dol op rotan in huis

 

Ik wissel de sfeerverlichting regelmatig af, van schemerlampen van armeluiszilver in de winter, tot wit hout in de zomer. De basiskleur in mijn interieur is de kleur zand, verder werk ik af en toe met behang. De wanddecoratie in huis is door mij zelf gemaakt, het totale plaatje is nu helemaal compleet. Ik ben dol op woonaccessoires, ik ben altijd decorateur geweest dus ik heb heel veel decoratie, maar die wissel ik telkens af.

 

Landelijke keuken boerderijstijl wonen
Landelijke keuken boerderijstijl wonen

Een nieuwe keuken met eiland

We hebben uiteraard een nieuwe keuken. De keuken is landelijk te noemen, een witte keuken met een Belgisch hardsteen (composiet) blad. De leefkeuken hebben we zelf bedacht, maar ook zelf geplaatst. We hebben een grote keuken met heel veel werkruimte en heel veel opbergruimte. Een keuken met eiland vinden we gezellig en praktisch. We hebben dat uitgebreid met een groot hakblok. Ook koken we op inductie door middel van E-cooking. Zeer praktisch en mooi. 

Er zijn een paar keukenapparaten welke ik niet kan missen, onder andere mijn Quooker, maar ben ook heel blij met mijn extra spoelbak en aparte combioven in de koffiehoek voor het warmmaken

van de melk. En niet te vergeten de grote oven in het eiland voor het maken van ovenschotels.

Romantische slaapkamer boerderij
Romantische slaapkamer boerderij

Landelijke slaapkamer

Ik heb een Landelijke romantische slaapkamer met veel zand en wittinten. Het bed heeft mijn man gemaakt om een speciale bedbodem heen. Ook de dressingkasten hebben we zelf geplaatst. Hier hebben we gewerkt met behang met rattan print.

Binnenkijken : woonkamer boerderijstijl inrichten
Binnenkijken : woonkamer boerderijstijl inrichten

Een eiken badkamer

Natuurlijk ben ik tevreden over onze nieuwe badkamer. Omdat we twee kleine wandtafels wilden, maar die niet konden vinden, hebben we een grote tafel doormidden gezaagd. De badkamer is helemaal van eiken omdat onze dakspanten ook van eiken zijn.

Op zoek naar tweedehands meubelen

Het verhuizen was wel bijzonder. Onze spullen hebben twee jaar in de opslag gestaan en dan is het toch weer een beetje een verrassing wat er uit die container komt. We hebben 3 kleine kastjes niet hergebruikt, maar wel enkele dingen aangeschaft.

 

Toen mijn man en ik elkaar leerden kennen hadden we allebei al een compleet interieur. Mijn man had een kast uit een bepaalde periode van en bepaald merk, en ik had daar een wandrek van. Ik vond het een sport om op zoek te gaan naar allerlei meubelen uit die tijd en zo het hele huis in dezelfde  Landelijke stijl te krijgen. We hebben dus vooral tweedehands meubelen. Daar hebben we het hele land voor doorgereden.

Favoriete plek

Onze favoriete plek is de keuken. Hier hebben we twee grote fauteuils gezet, met allebei een grote poef ervoor. Hier drinken we koffie, kijken we tv, ontbijten we aan het eiland, kokkerellen we rond het hakblok en vieren we verjaardagen en feestjes. Ook brandt hier de open haard regelmatig. 

 

Wat we ook een fijne plek vinden is het is de kelder. Hier heb ik alles in een oosterse stijl gedecoreerd. Veel is zelf gemaakt/geschilderd. Dit is echt een oase van rust. 

Binnenkijken: landelijke woonkamer
Binnenkijken: landelijke woonkamer

Wooninspiratie en ideeën

Ik haal mijn wooninspiratie overal vandaan. Natuurlijk ook uit de woonbladen. Ik koop in allerlei winkels, maar vaak gaat daar nog wel de verfkwast overheen. Natuurlijk experimenteer ik weleens met een kleurtje, maar als ik het niets vind, is het dezelfde middag weer overgeschilderd. 

 

Ik laat met niet inspireren door de nieuwst woontrends. Deze stijl heb ik nu al jaren, maar in dit huis heb ik het iets robuuster gemaakt omdat dat bij dit huis past. Mijn interieur is echter nooit klaar. Ik verzin altijd wel weer wat om te doen. 

Trots op ons droomhuis

Dit is echt ons droomhuis geworden. Van het aankopen van het perfecte stuk grond, het aanvragen van alle vergunningen, het bedenken van de uitstraling en het meehelpen in de bouw. We hebben het allemaal gedaan. Zoals steigers bouwen, stenen stapelen, stenen zagen, elektra sleuven slijpen, tegels voegen, plinten plaatsen, schilderen en keukens plaatsen.

De bewoonster van dit huis

Ik heb tot nu toe met elk interieur in de woonbladen gestaan en ook heeft Binnenstebuiten al twee keer bij ons gefilmd. Dit komt de week voor kerst op tv. Volgende week komt Wonen Landelijke Stijl weer foto's nemen. Deze komen in het kerstnummer van volgend jaar. 

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de bewoonster en heb je interesse in haar kunstwerken, neem dan een kijkje op powerofpaint.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (woensdag, 04 januari 2023 09:42)

  Wauw wat een droomhuis! Ik vindt de landelijke stijl altijd zo knus en gezellig! Verliefd op de keuken, badkamer, bank en piano!

 • #2

  Elisa (woensdag, 04 januari 2023 18:25)

  Jeetje Nancy wat een gaaf huis!! Echt super mooi. Ik ben gek op landelijk. Mag je echt heel trots op zijn!

 • #3

  Tessa (woensdag, 04 januari 2023 19:42)

  Wat een geweldig interieur Die twee paspoppen vind ik echt een leuke toevoeging

 • #4

  Esmee (donderdag, 05 januari 2023 13:34)

  Ooh wat een geweldig huis is dit. Ik kan zo genieten van dit soort inspiratie. Wat een prachtplaatjes

 • #5

  sanne (maandag, 09 januari 2023 18:48)

  wauw, ik wil die badkamer hebben. Eigenlijk het hele huis is wel een beetje mijn stijl.

 • #6

  Jouvence (woensdag, 18 januari 2023 11:04)

  Ik houd van deze stijl/dit interieur, heel erg mooi dat landelijke!

 • #7

  EvenDelen.be (donderdag, 19 januari 2023 15:15)

  Dit vind ik een prachtig interieur. Volledig 100% mijn smaak.
  Zowel de gebruikte materialen als de inrichting. Een droom!