· 

Binnenkijken in babykamer met warme aardetinten

Binnenkijken in babykamer met warme aardetinten

We mogen een kijkje nemen in de babykamer van Elea. Elea is pas 4 maanden en slaapt in een hele mooie babykamer met warme aardetinten. De muren zijn geschilderd in verschillende bruintinten. In combinatie met de muurschilderingen en de meubels, zorgt dit voor een fijne rustige sfeer.

 

Wil je meer inspiratie over de kleurencodes of het inrichten van de kamer? In dit artikel vind je alle informatie.

Binnenkijken babykamer met warme aardetinten

Binnenkijken in de bruine babykamer van Elea

Toen ik vijf maanden zwanger was, zijn we begonnen met het inrichten van de babykamer. Als je binnenkeek in de oude kamer dan zag je een kinderkamer met witte muren en een grijze vloerbedekking.  

 

We zijn aan de slag gegaan en hebben de vloerbedekking weggehaald, daar kwam een houten vloer onder tevoorschijn. De vloer hebben we wit geschilderd. Daarna hebben we de wanden een aardetint gegeven, en als laatste zijn de muurschilderingen op de muur gekomen in mooie bijpassende bruintinten.

 

We wilden een bijpassend bedje voor onze dochter, het is een loft ledikantje geworden van het merk Quax in de kleur Clay. Het ledikantje is erg fijn want het bedje is in hoogte verstelbaar. De kleur past erg goed bij de bruine kleuren van de rest van de kamer. Bij het ledikantje hebben we een bamboe matras met pocketvering en airgosafe topper gekocht.

inspiratie aardetinten babykamer

Inrichten bruintinten babykamer

 We hadden een combinatie van de kleurnummers IGPS 1056, IGPS 1055 en IGPS 1054 al in de rest van het huis en vonden dit warme tinten. En hier hebben we de kleur van de muurschildering ook op aangepast. De kleuren van de meubeltjes passen hier perfect bij de aardetinten muurverf.

 

Wij wilden een rustige babykamer en hebben gekozen voor warme, aardetinten. Om het kamertje persoonlijk te maken hebben we voor muurschilderingen gekozen van onze labradoodle Doris op de maan en een raam met palmbomen en de zon. De kleuren komen hier weer in terug. Ik hou van de Oosterse, Mediterraanse sfeer en wilde dit een beetje terug laten komen in haar kamertje. 

 

De meubeltjes zijn nieuw en ze zijn van Quax, en de kast net als commode zijn van de Cocoon lijn in de kleur Latte. Ik wilde namelijk niet alle meubeltjes in dezelfde kleur. Ik was gelijk weg van deze meubels door de kleurencombinatie en ik vind het leuk dat er een nisje in de commode en de kast zit.

 

De houten vloer die onder de vloerbedekking van de vorige bewoners tevoorschijn kwam was nog mooi, maar de kleur was niet onze smaak. We hebben de vloer wit geverfd in de kleur Old White van Annie Sloan, zodat het kamertje lekker licht blijft en wanneer ze wat ouder is en we het kamertje veranderen is dit goed te combineren.  

binnenkijken babykamer met aardetinten en bruine kleuren

Favoriete plekje

Ik ben blij met het totaal plaatje. Ik vind het een gezellig kamertje geworden en vind het heerlijk om lekker te met haar te tutten op de commode, maar ook om nog even te kroelen en een boekje te lezen in de stoel voor het slapen gaan. 

Wooninspiratie

Ik heb mijn eigen bedrijf in Interieur- en Vastgoedstyling Stylesmee.nl daar haal ik eigenlijk al mijn wooninspiratie vandaan. Maar ik ben ook te volgen op Instagram @style.smee, eigenlijk ben dus heel veel bezig met interieur en haal mijn inspiratie uit woonbladen, Pinterest, Instagram en reizen.

 

Misschien heb je ook interesse in babykamer neutrale kleuren?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Claire Richardson (vrijdag, 03 maart 2023 20:37)

  Wat een liefdevol en warm kamertje. En wat een poppetje! Smelt!

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 07 maart 2023 13:44)

  Oh, wat een schattige baby!!! En de kamer vind ik ook heel mooi. Ik vind hem vooral heel rustgevend.

 • #3

  Tessa (dinsdag, 07 maart 2023 16:36)

  Wat een lieve babykamer is dit geworden. Erg mooi

 • #4

  Krystle (dinsdag, 14 maart 2023 20:02)

  Prachtige die neutrale kleuren! Is ook heel rustgevend en straalt ook warmte uit.

 • #5

  Jouvence (woensdag, 15 maart 2023 18:20)

  Wauw, wat ontzettend mooi zo met die warme aardetinten!

 • #6

  Uniek overnachten (woensdag, 15 maart 2023 19:44)

  Wat een pareltje en een schat van een baby! Daar mag je terecht erg trots op zijn!

 • #7

  Wanda (donderdag, 16 maart 2023 19:54)

  Volgens mij vindt de kleine het ook maar al te mooi, gezien haar big smile! Maar het ziet er inderdaad erg sfeervol uit.

 • #8

  Rory (maandag, 20 maart 2023 13:52)

  Zo wat mooi! Prachtig die bruintinten en juist in een babykamer. Ik had bij Mila ook bruine accenten (al was het heel anders hoor). Leuk je feed ook op Instagram!

 • #9

  Gabrielle (dinsdag, 21 maart 2023 10:49)

  Wat een mooie babykamer, fijne warme tinten. Het geeft echt een natuurlijke warmte lijkt mij.

 • #10

  Caroline (woensdag, 22 maart 2023 10:21)

  Van deze kleuren word ik onmiddellijk blij. Prachtig! En niet alleen voor de babykamer ;-)