· 

Dit zijn 6 perfecte kleuren voor in de badkamer

Dit zijn 6 perfecte kleuren voor in de badkamer

De badkamer is vaak niet de grootste kamer in huis. Wil je de badkamerruimte een open en ruimtelijke uitstraling geven, dan is het verstandig om lichte kleuren te gebruiken. Mooie kleuren wat zorgt voor een rustgevend effect, zodat je heerlijk in bad of onder de douche tot ontspanning kunt komen.

Maar wat zijn de perfecte kleurtinten voor in de badruimte? In dit artikel staan de meest gebruikte kleuren op een rijtje, welke zorgen voor rust en balans in de badruimte.

Dit zijn 6 perfecte kleuren voor in de badkamer

Wat is een mooie kleur voor de badkamer?

Misschien ben je net verhuisd en mag je een nieuwe badkamer uitkiezen. Het is dan altijd de vraag of je het beste kunt gaan voor de kleur welke je mooi vindt of ga je voor een kleurtint wel je badkamer een ruimtelijke uitstraling geeft?  Natuurlijk is het een goed idee als je beide kunt combineren. Je wilt je toch ontspannen in een ruimte waar je tot rust wilt komen. Om je inspiratie te geven staan in dit overzicht de populairste badkamerkleuren op een rijtje.

 • Beige
 • Wit
 • Zandtinten
 • Lichte grijstinten
 • Pastelkleuren
 • Blauwtinten

Zorg voor een ruimtelijke badkamer en gebruik rustgevende kleuren

Heb je een kleine badkamer dan wil je de badruimte helemaal optimaal benutten. Rustgevende kleuren zijn dan wel zo slim, omdat de kleuren van de muren en of de meubels dan niet op je afkomen. Maar het is ook een kwestie van de badkamer goed organiseren. Een opgeruimde badruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd, daarbij hoef je niet te zoeken naar je badspullen want alles is overzichtelijk geordend.

 

De wand van de badkamer een ander kleurtje geven

Start je niet met een nieuwe badkamer, maar ga je de badruimte renoveren, dan kun je de douche ook oppimpen met een verfrissend kleurtje. Je kunt dan het beste aan de slag gaan met badkamer verf. Verf welke je in de vochtige ruimte goed kunt schoonmaken. De verf voor de badkamer heeft een beschermende laag waardoor er geen schimmels of bacteriën kunnen ontstaan in de stoomachtige badruimte. De badkamerverf is goed te schrobben en te reinigen en zo heeft je badkamer in een handomdraai een andere uitstraling, zonder dart er een grote verbouwing hoeft plaats te vinden.

Welke kleurtint heeft je badkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (donderdag, 29 juni 2023 19:49)

  Stuk voor stuk prachtige kleuren! Ik begrijp direct waarom je ze perfect voor in de badkamer noemt.

 • #2

  Tessa (woensdag, 12 juli 2023 19:14)

  Mijn badkamer is wit met blauwe deuren en op de tegels in de douch heb ik cartoon walvissen geplakt

 • #3

  Malou (maandag, 11 september 2023 08:59)

  Een badkamer met pasteltinten lijkt me ontzettend mooi! Onze badkamer is voor het grootste deel wit.

 • #4

  Nicole Orriëns (maandag, 11 september 2023 09:29)

  Ehm.. onze badkamer heeft witte met zwarte tegels, maar een oranjig douchegordijn. Echt een duidelijk kleurenschema heeft hij dus eigenlijk niet.

 • #5

  Renata Feyen (maandag, 11 september 2023 13:59)

  Wij hebben een blauwe tint in onze badkamer muren gekozen en de rest is grotendeels in het wit

 • #6

  Wanda (maandag, 11 september 2023 20:00)

  Onze badkamer is grotendeels wit met her en der een tegeltje met een beige kleur met een kriegeltje erop. Het verbreekt een beetje, maar het zou best iets anders mogen worden hoor.

 • #7

  Tessa (woensdag, 13 september 2023 09:19)

  Mijn badkamer is wit met blauwe accenten. Past perfect bij mijn kleurrijke interieur