· 

5 ideeën om een gezellige sfeer in de keuken te creëren

5 ideeën om een gezellige sfeer in de keuken te creëren

Een keuken inrichten kan soms best ingewikkeld zijn, soms heb je geen idee waarmee je kunt beginnen. Helemaal als je de woonkeuken gezellig wilt inrichten. Tegenwoordig is het keukeninterieur niet alleen een functioneel gedeelte in huis, het is ook de ruimte waar familie en vrienden knus bij elkaar gaan zitten. Op deze wijze is het keukeninterieur een centrale plek en maak je van de ruimte een ware leefkeuken kunt maken.

5 ideeën om een gezellige sfeer in de keuken te creëren

Je keukeninterieur knus inrichten

Je wilt je keukenblok knus inrichten, maar soms is het best moeilijk om zelf te bedenken hoe je een behaaglijk gevoel kunt creëren. Vaak zit je vast aan bepaalde keukenopstelling. Je hebt bijvoorbeeld een L-vormige keuken, dan heb je niet veel mogelijkheden om de indeling aan te passen. Wil je een nieuw keukeninterieur dan kan er wel een keukenspecialist met je meedenken, maar vaak kom je uit bij dezelfde opstelling. 

 

Heb je een ruime woonkeuken dan is het een ander verhaal. Je hebt dan de mogelijkheid om er een kookeiland in keuken te plaatsen, zodat je van de keukenruimte een sfeervolle leefruimte kunt maken. Toch, kun je van elke ruimte een aantrekkelijk interieur maken.

Betrek je leefkeuken bij de woonkamer

Woon je nog in een ouderwetse woning, dan heb je vast nog een apart kookgedeelte in huis. Een ruimte waar je je eten kunt voorbereiden, maar welke niet betrokken is bij de woonkamer. Misschien heb je een mogelijkheid om een muur open te breken en op deze wijze de keukenruimte te betrekken bij je interieur, dan ontstaat er een echte leefkeuken.

 

De woonkeuken heeft een groot voordeel, je kunt koken en gezellig contact houden met vrienden en/of familie. Je kunt lekker bijkletsen, terwijl je bezig bent met de voorbereiding van je gerecht. Het enige nadeel is dat de etensgeuren eerder in je interieur aanwezig zijn. Daarentegen zijn er tegenwoordig zulke goede afzuigkappen, dat je huis desondanks de kookdampen, toch fris blijft ruiken.

Een huiselijke sfeer met een keukenbar

Wil je een huiselijke sfeer creëer dan een keukenbar. Met een bar is er meer interactie met de kookbereider. Plaats er een paar decoratieve barkrukken bij en je hebt meteen een gezellig zitgedeelte. De bar functioneert niet alleen als een zitplek, het is ook een fijne plek om te ontbijten of even snel de krant door te lezen.

 

Wil je nog meer interactiviteit dan kun je ook gaan voor een keukeneiland met tafel. Dit betekent in de praktijk dat je keukentafel vastzit aan je kookeiland. De eettafel is nu betrokken bij de woonkeuken. Dit is niet alleen handig als je tijdens etenstijd de tafel wilt opdekken, maar door de tafel aan je kookgedeelte vast te koppelen ontstaat er ook een extra zitvlak, wat zorgt voor een behaaglijke ruimte.

Met de juiste keukendecoratie is je keukenblok compleet

Toch is niet allen de indeling van je keukenblok van belang, met de juiste keukendecoratie kun je je keukenblok ook aantrekkelijk inrichten. Ga op zoek naar accessoires welke goed passen bij je keukenstijl, dit kan zijn een fruitschaal, kruidenrek of groot kunstbloemen boeket. Een blikvanger waar kleur in verwerkt is en welke goed past bij de tijdloze keuken. Wil je het liefst zo weinig mogelijk accessoires in de keuken dan kun je ook gaan voor een schilderij, denk hierbij aan kunst met een bijpassende print, bijvoorbeeld van een kopje koffie of een foto van een heerlijk gerecht.

Maak een koffiehoekje wat past bij de keukenstijl

Wat is er nu gezelliger dan even bijpraten met je vriendin onder het genot van een kopje koffie. Je kunt tegenwoordig op een simpele wijze een eigen koffiehoekje creëren in of naast je keukenblok. Je kunt het koffiehoekje inrichten met een achterwand van krijtbordverf of er leuke decoratieve koffiekopjes bij neerzetten.

Keukentegels of wandpanelen

Als laatstee is het ook fijn als de keukentegels mooi aansluiten bij de stijl van je keukenblok. Je kunt gaan voor ambachtelijke vierkante tegeltjes met een geheel eigentijdse stijl of een keuze maken uit wandpanelen. Wandpanelen zijn er in diverse uitstralingen van een marmerlook tot een effen kleur. Het paneel heeft een groot pluspunt, doordat het paneel bestaat uit een groot oppervlak heb je minder veel voegen op de keukenwand. Voegen worden tijdens het bereiden van de maaltijden al snel vies, denk hierbij aan schimmels en bacteriën. Hoe cleaner de keuken des te fijner je kunt werken. Heb jij decoratie in de keuken?

Reactie schrijven

Commentaren: 0