· 

5x inspiratie en ideeën voor een bruine slaapkamer

5x inspiratie en ideeën voor een bruine slaapkamer

Wil je je slaapkamer inrichten met bruintinten? In dit artikel staan meerdere slaapkamer ideeën, zodat je een wam en rustig interieur kunt creëren. De natuurlijke tinten zorgen niet alleen voor een comfortabel slaapkamerinterieur, je hebt ook meerdere mogelijkheden om de bruine kleur toe te passen.  In dit artikel vind je inspiratie voor een bruin bed tot houten wandpanelen op de muur. 

Slaapkamer inrichten met bruintinten

Wil je je slaapkamer inrichten met bruintinten dan kun je vele kleuren combineren. Van een terracotta behang tint tot een beige of zandkleurige kleur op de muur. Toch kun je je slaapkamervertrek ook een rustige uitstraling geven met natuurlijke materialen en een combinatie met lichte kleuren maken. Voor elk interieur is er wel een geschikte slaapkamer stijl te vinden van een knusse tot romantische slaapkamer.

wooninspiratie en ideeën bruin beige slaapkamer

Slaapkamer inrichting met bruin en beige kleuren

Wil je een lichte slaapkamer, maar wel met een natuurlijke tint, dan kun je een donkere tint met een lichtbruine kleur combineren. Trendy lichte kleuren zijn beige, karamel, kaki bruin of taupe. Het is niet noodzakelijk om een likje bruine muurverf te gebruiken, je kunt je slaapkamer ook sfeervol maken door een element tet voorzien van een bruine kleur, denk hierbij aan een dekbedovertrek, gordijnen, vloerkleed of een decoratieve houten lattenwand.

Slaapkamerinterieur met houten kastenwand

Wil je je slaapkamer een lichte sfeer geven, maar toch een rustige bruine aardetinten toevoegen, dan kun je ook gaan voor een houten kastenwand. Voorzie de muur waar het bed tegenaan staat van een muur met kasten. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke kleur hout je op de muur wilt hebben. Je kunt gaan voor een complete muur met houten planken of een wand op maat laten maken.

 

Hout zorgt voor een warme uitstraling, het duurzame materiaal is ideaal om je slaapkamervertrek mee in te richten. In combinatie met een grote spiegel met een houten lijst of een beige vloerkleed, creëer je een geheel. Je kunt de houten wand voorzien van spotjes en/of planken waar je eventueel ook nog leuke woondecoratie op kunt plaatsen.

bruine slaapkamer inrichten met wandkast

Wandpanelen voor een warme sfeer

Wil je een slaapkamer met een blikvanger dan zijn houten wandpanelen een goede optie. We zien tegenwoordig niet alleen de houten lattenwand in de woonkamer verschijnen, maar ook op andere ruimtes in het huis. Denk hierbij aan de hal en slaapkamer. De latten zorgen voor een speels effect op de muur. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van de lattenwand. Je kunt aan twee kanten van je boxspring de muur voorzien van latjes en een opvallend schilderij ertussen plaatsen, of een gedeelte van de muur bekleden met latjes. Denk goed na over de nachtkastjes, wil je dat deze zichtbaar zijn of wil je deze in dezelfde kleur als de eiken latten?

inspiratie en ideeën slaapkamer inrichten met houten wandpanelen

Wooninspiratie donkerbruine slaapkamer

Wil je van je slaapkamerruimte een warm geheel maken dan kun je gaan voor meerdere bruine kleurtinten. Je krijgt dan het ton-sur-ton effect, waarbij je drie bruintinten uit kunt kiezen die mooi in elkaar overvloeien. Ben je een waaghals en durf je te experimenteren, dan kun je ook een warm gedeelte maken door te gaan voor een donkerbruine/ zwarte wand of een aardetint muurverf.

inspiratie donkerbruine slaapkamer inrichten

Slaapkamerideeën met een natuurlijke uitstraling

Wil je het liefst niet te veel poespas dan in een slaapkamerinrichting met natuurlijke tinten een aanrader. Natuurlijke kleurtinten welke zorgen voor balans en een rustige vibe in de ruimte. Verwerk natuurlijke stoffen in je slaapkamervertrek, zoals linnen, rotan, hout of katoen. Werk met natuurtinten, een voorbeeld hier van zijn groen, geel, grijs en natuurlijk aardekleuren.

ideeën natuurlijke bruine slaapkamer inrichting

Welke tint bij bruin bed?

Gelukkig is een bruin bed goed te combineren met vele kleurtinten. Ga je voor een houten bed, bedenk dan eerst welke houtsoort je het meeste aanspreekt, wil je graag een eiken, grenen of liever massief hout bed? Het is van belang dat de kleur van je boxspring goed bij de vloer past. Heb je een mooie bruine kleur uitgekozen, blijf dan bij een soort hout. Zo wordt het geen ratjetoe en creëer je rust. Je kunt de kleur combineren met de kleuren grijs, groen, blauw maar zeker ook roodtinten. Kies je favoriete kleur uit en stijl deze door de gehele kamer. Om de kamer speels te houden is het ook leuk om te werken met een contrast kleurtint. Bijvoorbeeld zwart en wit of donkerbruin en licht bruin. Je bed opmaken is ook belangrijk, zo maak je van alles een geheel. Wat voor kleur heb jij in de slaapkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Nicole Orriëns (woensdag, 10 april 2024 15:39)

  Die bruine tinten verrassen mij positief. Bruin is niet een kleur waaraan ik meteen denk voor slaapkamers maar het ziet er goed uit op de foto's.

 • #2

  Malou (woensdag, 10 april 2024 17:30)

  Persoonlijk ben ik meestal niet zo fan van bruintinten, maar de slaapkamers op de foto's in dit artikel vind ik eigenlijk juist wel mooi. Vooral de eerste en de laatste

 • #3

  sandra (woensdag, 10 april 2024 19:45)

  Die bruintinten zijn zo rustgevend vind ik, dus ideaal voor een slaapkamer! Al zou ik bij een slaapkamer niet onmiddellijk aan bruin denken

 • #4

  Kiki (donderdag, 11 april 2024 09:34)

  Wat een leuke inspiratie ideeën de donkere en de latjes of panelen spreken mij wel aan.

 • #5

  Heleen Schrijvershof (donderdag, 11 april 2024 11:43)

  Mooie inspiratiebeelden. Ik houd juist van een kleurrijke slaapkamer, maar ik snap heel goed dat veel mensen juist op zoek zijn naar rust. Dan is bruin een hele mooie optie.

 • #6

  Claire (donderdag, 11 april 2024 19:30)

  Wii zijn er ook dol op! Het geeft zo'n heerlijk warmte af.

 • #7

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 12 april 2024 10:57)

  Ik moet bekennen dat ik niet zo'n fan ben van de bruine en beige tinten die je nu veel ziet. Vaak vind ik het toch wat koud en kill overkomen. Ik ben meer van de hele warme tinten. en van de kleurtjes! Wij wachten nog op onze nieuwe bank maar dan is de woonkamer de eerste plek in huis samen met de keuken en badkamer die ik helemaal tof vindt geworden! Maar k moet zeggen dat ik sommige van de foto's hierboven nog redelijk warm vindt.