· 

5x inspiratie voor een grijze badkamer

5x inspiratie voor een grijze badkamer

Je bent op zoek naar inspiratie voor een grijze badkamer, misschien ga je de badkamer een make-over geven of ben je net verhuisd en mag je een splinternieuwe badkamer inrichten. Je keuze is op de kleur grijs gevallen, maar er zijn zo vele tinten grijs.

 

In dit artikel staan handige ideeën over hoe je de grijze badkamerruimte aantrekkelijk en stijlvol kunt te maken. Tips over kleuren combinaties, met de kleuren lichtgrijs en wit of het materiaal hout toe te voegen waardoor je de ruimte een warme uitstraling krijgt.

Inspiratie badkamer- grijs/ witte badkamer ideeën

Grijze badkamer met wit combineren

Als je graag een grijze badkamerruimte op je wensenlijstje hebt staan, dan is de vraag of je er een kleur aan wilt toevoegen of dat je gaat voor verschillende grijstinten. Met diverse grijze kleuren kun je de kleuren in elkaar over laten lopen, bijvoorbeeld van licht- naar donkergrijs. Mocht je dat te eentonig vinden, dan kun je er ook een andere tint aan toevoegen, zoals de kleur wit. Door de kleur met een lichte kleurtint te combineren, behoudt je veel licht in de badkamer, dit is vooral erg fijn als je gebruik maakt van een kleine badkamer. Om nog meer sfeer te creëren kun je houten accessoires toevoegen, wil je er een passende accentkleur bij uitkiezen, dan is de kleur zwart een goede keuze. Zwart zorgt voor een mooi contrast, waardoor de ruimte een speels effect krijgt.

Grijze badkamer met hout inrichten

Vind je de combinatie van grijs en wit iets te steriel dan kun je ook houten materialen verwerken in de badkamerruimte. Zo kun je een houten badkamermeubel nemen of voor badkamertegels gaan welke een houtlook uitstraling hebben.

Zorg daarbij wel dat de ruimte in balans blijft. Dus het liefst niet te veel hout, maar ook niet te veel grijs. Omdat het materiaal hout zorgt voor veel warmte mag daar beste een stoere badkamertegel of ruige muur tegenover staan.

 

Wil je een vrolijk en moderne uitstraling dan kun je een zwarte kraan of andere accessoires nemen. Wil je juist meer kleurschil, wat mooi afsteekt bij de kleur grijs, dan kun je een wit bad en badkamermeubel met een witte wasbak uitkiezen. Vind je een grijze badkamer toch te saai, ga dan voor een moderne zwart wit badkamer.

Inspiratie grijs met hout badkamer

Grote of kleine badkamertegels?

De badkamertrend is tegenwoordig grote tegels, badkamertegels van 40x40 of 60x60. Door te kiezen voor grote badkamertegels, lijkt de ruimte ook optisch groter. Daarbij heb je ook minder voegen wat weer voordeliger is als je de badkamerruimte wilt schoonmaken. Het zijn namelijk heel wat minder voegen op de vierkante meter.

Wil je een speels effect creëren dan kun je ook gaan voor het moderne hexagon model. De speelse zeshoekige hexagon-tegel kun je in meerdere mogelijkheden toevoegen. Er zijn tegels in 3d effect, maar je kunt ook een groepje tegels bij elkaar laten''zweven". 

Welke kleurencombinaties kun je maken met de kleur grijs?

Met de kleur grijs kun je vele kleurencombinaties maken. Er zijn namelijk heel veel kleurtinten welke goed passen bij de grijsachtige kleur, denk hierbij aan pasteltinten zoals lichtroze, mint en lichtblauw, maar ook felle kleuren, bijvoorbeeld rood, oranje of geel zijn een optie. In combinatie met de kleur zwart, kun je je badkamerinterieur een industriële of moderne uitstraling geven. Daarbij is het zeker ondenkbaar om een rustige stijl, te creëren, zoals je veel ziet bij een Japanse inrichting.

Donker grijze tegels gevoelig voor kalkaanslag

Wil je graag donkere tegels, houdt er dan rekening mee dat je op antraciet tegels eerder kalkaanslag ziet dan op lichtgrijze badkamertegels. Meer kalkaanslag betekent eerder een witte uitslag op tegels, wasbak of toilet en niet te vergeten zwarte kranen. Je kunt een waterontharder aanschaffen op je waterleiding, hierdoor zal de kalk helemaal verdwijnen. Vind je dit een dure aankoop dan zit er niets anders op dan een goed schoonmaakmiddel te zoeken, zoals bijvoorbeeld schoonmaakazijn en daar de badkamer mee schoon te maken. 

Heb jij een grijze badkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Claire (maandag, 11 september 2023 10:00)

  Ik vind hout en mooie groene planten in een badkamer ontzettend sfeervol.

 • #2

  Tessa (zondag, 17 september 2023 09:58)

  Grijs is een mooie basis kleur voor een badkamer waarbij je goed andere kleuren mee kunt combineren

 • #3

  Jouvence (donderdag, 07 december 2023 19:21)

  Wij hebben een hele kleine (en-suite) badkamer met een hoop wit (tegels tegen de muur), donkergrijze plavuizen, donkerbruine wastafelmeubels en een donkerblauw douchegordijn. Oh en een grijze badmat!