· 

Inspiratie roze kinderkamer meisje 4 jaar

Inspiratie roze kinderkamer meisje 4 jaar

Je peuter is nu officieel een kleuter geworden, het is tijd voor een nieuwe kinderkamer inrichting voor je meisje. Een slaapkamer voor een vierjarige ziet er weer anders uit dan een babykamer. Om je kind inspiratie te geven staan hier drie interieur foto's zodat je een idee hebt over hoe je de slaapkamer van je dochter kunt inrichten. 

In dit artikel staan alleen roze slaapkamerideeën, maar natuurlijk kun je de kleur van de wand, geheel naar de eigen style een kleurtje geven.

inspiratie en ideeën roze witte meisjes kinderkamer 4 jaar

Doe inspiratie op door binnen te kijken in de kinderkamer

Voordat je accessoires gaat aanschaffen is het fijn om inspiratie op te doen, dit kun je doen door een kijkje op Pinterest te nemen. Vergeet niet om te zoeken op Engels zoekwoorden. Je zult zien dat er dan nog meer ideeën tevoorschijn komen. Het is ook een optie om binnen te kijken in andere kinderkamers, zo neem je een kijkje in een huiselijke sfeer en zie je meteen wat knus en gezellig staat. Niet alleen de accessoires en decoratie zijn leuk om te bekijken, ook de verschillende kinderbedden kunnen je op andere ideeën brengen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, van een bedstee, houten kinderbed tot stapelbed of hoogslaper.

Ideeën kinderkamer inrichting meisje vier jaar

Roze peuter/kleuter kinderkamer met wel of geen thema?

Nu de kleine spruit van een peuter een kleuter is geworden is geworden, is een andere kinderkamer wel een aanrader. Het ledikantje zal te klein zijn geworden voor je grote meisje en de babykamer trends in de slaapkamer kunnen misschien wel een opfrisbeurt gebruiken. 

Maar waar ga je beginnen? Jullie zijn eruit dat het een roze slaapkamer moet worden, maar welke kleurtint past goed bij je kind? Daarbij is het fijn om te kijken of je de meisjeskamer wilt inrichten met een thema, zoals je op de foto hierboven kunt zien.

 

In deze slaapkamertje is er gekozen voor het thema "wolken". Een thema geeft je houvast bij het indelen van de slaapkamer. Een valkuil is dat je het onderwerp te veel wilt doortrekken, waardoor in dit geval de wolken overal te vinden zijn. Pas het item toe op een paar plekken in de meisjeskamer, zodat je de balans behoudt. Dus niet op de wand, gordijnen, vloerkleed en het dekbedovertrek.

Meisjes slaapkamer voor lange of korte termijn?

Je kunt je bij het inrichten van de meisjes slaapkamer afvragen of je duurzaam materiaal wilt toepassen wat je voor lange termijn kunt gebruiken, denk hierbij aan een houten kinderbed. Of wil je de grote kinderkamer echt inrichten voor de kinderperiode en de kamer van je kind een andere look geven zodra ze een tiener is geworden? 

 

Een kinderhuisjes bed associeer je waarschijnlijk echt met een kinderkamer, maar het slaapbed kan net zo makkelijk in een tienerkamer staan. Een groot voordeel van een laag bed, waarbij het matras dicht bij de grond ligt, is dat je dochter makkelijk zelfstandig in en uit bed kan komen, zonder een grote val te maken.

inspiratie meisjes kinderkamer 4 jaar huisje

Waar moet je op letten bij het inrichten van een kamer voor een 4 jarige?

Nu je de kamer van je 4-jarige dochter gaat inrichten is het verstandig om na te denken over de indeling van de slaapkamer. Kleuters hebben veel behoefte aan een speelplek in de slaapkamer. Kijk of je een speelhoekje kunt maken. Een plekje met het favoriete speelgoed van je kind, dit kan een winkeltje, keuken, make-up tafel of poppenkast zijn. Heb je niet zo veel ruimte in de slaapkamer dan kun je ook gaan voor een opklapbare tafel, welke je dochter kan gebruiken tijdens het spelen en na het spelen weer makkelijk kan opvouwen zodat er meer ruimte ontstaat.

 

Verder is het belangrijk dat de kamer is voorzien van goede raambekleding, verduisterende gordijnen kunnen een goede keuze zijn, je kleuter slaapt zo langer door in de ochtend, voor een ander kind kan de donkere kamer juist beangstigend zijn. Ga bij de keuze van de gordijnen af op je eigen intuïtie. 

 

Nu je kind zelfstandiger is, is het voor je kleuter fijn om een nachtlampje bij de hand te hebben. Een lampje wat zorgt voor rust en veiligheid, waardoor de "donkere wereld"er opeens weer betrouwbaar uitziet, en je kind na een enge droom weer fijn verder kan slapen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Claire (maandag, 10 juli 2023 08:46)

    Wat een ontzettend lief en schattig kamertje! Daar zou mijn dochter ook heel blij van worden.