· 

Kleurentrends 2024: voor elk interieur een kleur

Kleurentrends 2024: voor elk interieur een kleur

Om op de hoogte te zijn van de interieur kleuren trends 2024 is het slim om woonprogramma's te volgen of in interieur ontwerpmagazines te kijken. Wil je je woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis trendy stylen dan is het handig om te kijken naar gangbare verfkleuren voor op de muur of om te gebruiken om je huis te decoreren.

In dit artikel nemen we je mee naar de woonkleuren wereld, waar je inspiratie kunt opdoen voor het inrichten van je woning met daarbij de juiste kleurtinten op de wand en in huis. Met de kleurencombinaties is er voor elk interieur wel een passende kleur.

Kleurrijk interieur zien we terug in de interieur kleuren trends 2024

Interieurkleuren voor elke woonstijl

Dit jaar zien we een heel ruim kleurenpalet, van ingetogen rustige kleurtinten die goed staan in een Japandi interieur tot Hotel Chique en zelfs een woonkamer met uiteenlopende kleurtinten. Je voorkeur voor de uitgekozen woonstijl is daardoor helemaal niet van invloed en dat is een groot voordeel. De mogelijkheden zijn reuze en zeer uiteenlopend, je kunt gaan voor een interieur met kleurtinten waarbij je je prettig en ontspannen voelt. Bij de vier kleurtinten zit vast wel een kleurencombinatie waarbij je je comfortabel voelt.

Interieurkleuren 2024 bruine natuurlijke kleuren

Natuurlijke bruintinten

Langzaam zien we de mode in de woonbranche veranderen, zo zijn er minder zwarte deuren en kozijnen, maar veranderd de kleurtint vaker naar brons en bruintinten. Kleuren welke tijdloos zijn en bij elke interieurstijl passen. Het kleurenpalet is heel uiteenlopend van beige, zand kleur tot cognac en donkerbruin. Je kunt de kleuren mooi in elkaar over laten lopen voor een rustige stijl of twee kleuren uitkiezen en er een pasteltint aan toevoegen. Denk hierbij aan lila, mint, roze of lichtblauw. De kleurtint lila zagen we al eerder verschijnen bij de Flexa kleur van het jaar 2024. De lila/roze kleur heeft de naam Sweet Embrace en straalt een en al warmte uit en is daarom zeer geschikt voor de woon- of slaapkamer. 

 

Combineer de bruintinten met lichte kleuren zoals wit of zandkleuren en donkere accenten, dit zie je ook in een ibiza interieur. In combinatie met warme materialen zoals jute, wol, linnen en rotan of rieten accessoires, creëer je een warme woonstijl met een natuurlijke uitstraling.

woontrends 2024 (oud)roze interieur

(Oud)roze voor de wooninrichting

Wil je meer warmte in huis dan is een (oud)roze tint erg mooi voor je wooninrichting. Roze is mooi te combineren met bruintinten, de warme kleur zorgt net voor een beetje meer geborgenheid in huis waardoor je meer sfeer krijgt in de woonkamer. Vind je roze op de muur iets te veel van het goede, dan kun je ook binnen je comfortzone blijven en de kleur verwerken in accessoires, een vloerkleed of kunst aan de muur. Decoratie is makkelijk te vervangen, daarentegen moet je iets meer moeite doen als je de wand een ander verfkleurtje wilt geven. Wil je inspiratie opdoen, neem dan een kijkje in de roze/ groen modern vintage inrichting.

Interieur kleurentrends 2024 is blauw

Leef je uit met de kleur blauw

Geef je interieur een andere look door diverse kleuren blauw te gebruiken. Leef je uit en mix verschillende blauwtinten met elkaar. Ga je voor donkerblauw dan krijgt je woning een klassieke of chique uitstraling, maar wil je veel licht behouden in je interieurstijl dan kun je ook lichte tinten toevoegen waardoor je interieur een Scandinavische look krijgt. 

 

Omdat de kleur blauw valt onder "koude kleuren" wat betekent dat de kleur valt onder de kleurtinten met een rustige uitstraling. Blauw zorgt voor kalmte en rust, wil je toch meer balans in huis en een contrastkleur toevoegen in huis dan is okergeel een goede optie. Oker in combinatie met donkerblauw zorgt voor een speels effect. Je kunt een meubelstuk eruit laten springen door de bank of stoel een okerkleurige stof te geven, maar plaids, kaarsen of vazen zijn ook een mogelijkheid om je woning een knusse uitstraling te geven. Bij de interieurtrends 2024 mag je veel kleuren met elkaar combineren, zo wel met blauw als met andere kleurtinten.

Levendig en kleurrijk

Is een kleurtint niets voor jou en word je warme van meerdere tinten, waarbij er best wel felle tinten tussen mogen zitten. Dan kun je de bovenstaande voorbeelden ook met elkaar mixen. Er ontstaat zo een bonte inrichting van bruin, roze, oker en blauwe kleuren, waarbij je zelf kunt bepalen welke kleurtinten een fel tintje mogen hebben. Wees creatief en kies kleurtjes uit waarbij jij je fijn voelt en welke je persoonlijk aanspreken, zo ontstaat er een kleurrijk interieur. Stijl de wooninrichting met behangpapier met een opvallende print zoals bloemetjes behang en er ontstaat een vrolijke vibe in je woning, waar je elke dag een blij gevoel van krijgt, deze vibe zien we ook in de voorjaartrends 2024.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (woensdag, 08 november 2023 17:18)

  Prachtig! Zowel de aardetinten als oud roze. Het past helemaal in mijn straatje (en interieur).

 • #2

  Yvonne (donderdag, 09 november 2023 11:05)

  Wat een mooie en warme kleuren. Ik wil inderdaad ook een warme tint op de muur gaan doen in de woonkamer.

 • #3

  Tessa (donderdag, 09 november 2023 19:26)

  Wat een prachtige en warme kleuren zijn dit. De kleuren die ik in huis heb zijn vooral felle kleuren

 • #4

  Jouvence (woensdag, 22 november 2023 17:06)

  Wij hebben een beetje de kleur blauw zoals op jouw afbeelding, denk net een tintje donkerder. Oudroze vind ik ook prachtig, maar mijn man wat minder helaas.

 • #5

  Wanda (dinsdag, 28 november 2023 21:56)

  Ik zou zelf voor een combi van natuurlijke tinten gaan met dan zo'n blauwe opvallende muur, maar ik denk dat mijn vriend van dat laatste niet zo gecharmeerd zal zijn, dus we gaan het zien wat het uiteindelijk gaat worden.

 • #6

  Mitchel (donderdag, 30 november 2023 18:22)

  Blauw, oudroze en natuurlijke bruintinten zijn ook kleuren waar je in ieder interieur wel iets mee kan. Lijkt me een hele fijne basiskleur.