· 

Interieur trends 2023: dit zijn de populairste woonstijlen

Interieur trends 2023: dit zijn de populairste woonstijlen

Interieurtrends ze waaien over, blijven even en verdwijnen. Toch zijn er ook anno 2023 veel woonstijlen welke favoriet blijven, omdat veel mensen houden van een warme en gezellige woonkamer

Maar er zijn ook nieuwe stijlen bijgekomen, trends welke meer rust scheppen in huis. In dit artikel staan de populairste interieurstijlen op een rijtje. 

Interieur trends 2023: dit zijn de populairste woonstijlen

Alle interieurstijlen op een rij

De een houd van een industriële stijl, de ander voelt zich fijn bij een lichte of een bonte woonkamer. Elke interieurstijl heeft weer andere kenmerken. Je kunt gaan voor een hippe woonstijl, maar kijk goed of de kleuren en de meubelen passen bij je ideeën. 

 

Anno 2023 zijn we dan sommige interieur inrichting favoriet blijven, maar we zien ook een verschuiving van een donkere interieurstijl naar een lichte woonkamer inrichting. Kortom; ga voor een wooninrichting welke goed bij je past. 

 

Ga je altijd voor warme aardetinten en word je daar blij en vrolijk van, behoudt dan deze kleuren in de woonkamer, je moet je toch thuis voelen in je eigen huis.

Deze interieur stijlen zijn tijdloos

Er zijn woonstijlen welke altijd erg in trek blijven. En laten de twee populairste nu net het tegenovergestelde zijn van elkaar. Toch zijn beide tijdloos en voelen veel mensen zich thuis in beide interieurs.

 

We hebben het over de grote favoriet, namelijk Landelijk wonen. In een Landelijk interieur kan en mag er veel. Zo worden er veel duurzame materialen met elkaar gecombineerd van linnen gordijnen, een schapenvachtje tot rieten kransen. Sommige mensen vinden het een bonte boel, de ander vindt de vele sierkussens op de bank juist gezellig staan. 

 

De tweede woonstijl, welke een grote voorkeur heeft, is een Scandinavisch interieur. Dit interieur is het tegengestelde van de Landelijke inrichting, waar landelijk soms bont, vol en onrustig oogt, zie je bij een Scandinavische stijl juist een opgeruimde woonkamer, wat af en toe veel weg heeft van een minimalistische interieurstijl. De strakke vormen en de beperkte hoeveelheid woonaccessoires zorgen voor rust en orde.

 

Toch hebben beide woontrends ook een grote overeenkomst, en dat is dat ze alle twee houden van lichte tinten. Wit, beige, zand en pasteltinten staan prima bij deze wooninrichtingen. Alhoewel de landelijke inrichting meerdere stijlen kent. Zo kun je sober, klassiek maar ook industrieel combineren met deze woonstijl waardoor er meer contrast met donkere grijstinten en zwart zal ontstaan.

Aantrekkelijke rustige woonstijlen voor de woonkamer

Veel mensen zijn uitgekeken op de bonte kleurencombinaties en zijn op zoek naar een rustige wooninrichting. Een plekje waar je je even terug kan trekken. Dan kom je al snel op hele andere woonstijlen uit voor de woonkamer, namelijk:

Kenmerken minimalistisch wonen

De kenmerken van een minimalistische inrichting is een basic interieur. Het kleurenpalet is simpel, wit in combinatie met natuurlijke kleuren. Hierbij geen felle kleurtinten., maar wel genoeg kleur zoals groen, bruintinten, en variaties van de kleuren geel, oranje en rood. Keuze genoeg zou je zeggen.

 

Buiten de natuurlijke kleurtinten welke we ook terugzien in andere interieurstijlen, zijn de belangrijkste herkenningspunten de eenvoud en rust in huis. Dit uit zich in weinig accessoires en woondecoratie, eenvoudige meubels en veel lichtval in huis.

 

Is dit een kaal of sober huis? Nee, dat is het zeker niet. Er hangt wel degelijk wanddecoratie aan de muur, maar liever een blikvanger dan meerdere (foto)lijsten. Muurdecoratie verspreid over de hele wand, zul je niet snel treffen bij deze woonstijl. 

Japani interieur met rustige kleuren

Een Japandi interieur, wat de naam al zegt, is afkomstig vanuit de Japanse filosofie. In deze stijl zien we een rustig e kleurencombinaties welke vooral bestaan uit aardetinten zoals terracotta, roze, taupe, gecombineerd met lichte tinten, beige en naturelle kleuren zijn hier een voorbeeld van. De inrichting kenmerkt zich door een beton look, strakke meubels, en om het gehele interieur speels te maken zien we veel organische vormen. Het gebruik van het lichte hout en de natuurlijke kleuren zorgen voor een rustig geheel.

Wabi- Sabi stijl waar kleuren en meubels in elkaar overvloeien

Neem je een kijkje in een Wabi-Sabi interieur, dan zie je dat alle kleuren van wanden en meubels in elkaar overvloeien. De sobere minimalistische inrichting is voorzien van aardse kleurtinten zoals grijs, bruintinten en beige kleuren. De soberheid wordt doorbroken door de speelse organische vormen van de meubels en accessoires, maar ook door de imperfecte elementen. We zien onbewerkt hout in het interieur en een stenen of betonnen wand welke een ruwe uitstraling heeft.

Een kleurrijk interieur met een bohemian inrichting

De kleurrijke inrichting Bohemian is geïnspireerd door het vrije leven van de reiziger, welke stoffen met patronen en inspirerende objecten meenam voor in de woonkamer. De verschillende kleuren gecombineerd met wittinten maakt dit interieur aantrekkelijk.

 

Alles mag en kan met elkaar gecombineerd worden, van rieten manden, decoratie met franje tot opvallende vloerkleden met opvallende prints. 

In welke interieurstijl voel je je thuis? Misschien heb je ook interesse in het artikel over een modern interieur.

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Claire (zaterdag, 01 april 2023 22:59)

  Ik vind alle genoemde interieur trends prachtig! Fijn ook dat deze stuk voor stuk tijdloos zijn.

 • #2

  Jessie (vrijdag, 25 augustus 2023 08:58)

  Mijn interieurstijl is scandinavian boho farmhouse. Hoewel ik de japandi stijl ook heel erg mooi vind.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 25 augustus 2023 10:43)

  Ik houd het meest van de zogenoemde boho chic stijl, waarbij je eigenlijk alles gewoon mag combineren. Tenminste, zo interpreteer ik het : )

 • #4

  Renata Feyen (vrijdag, 25 augustus 2023 14:12)

  Elke stijl heeft wel iets, maar voor mijn eigen stekje hou ik het liefst rustig.

 • #5

  sandra (vrijdag, 25 augustus 2023 20:06)

  Ik vind de scandinavische stijl erg mooi. Ik hou van de zachte natuurlijke tinten

 • #6

  Kasia (zaterdag, 26 augustus 2023 11:41)

  Erg mooie stijlen, ze zijn allemaal erg mooi. Minimalistisch en Japandi zijn ontzettend mooi!

 • #7

  Wanda (zaterdag, 26 augustus 2023 13:47)

  Ik hou zelf erg van warme kleuren in huis en veel hout, maar ook zeker van minimalistisch en opgeruimd, maar dat laatste is helaas niet mijn vriend zijn ding, dus ja...

 • #8

  Tessa (zaterdag, 26 augustus 2023 18:56)

  Wat een veelzijdige trends. mijn huis is het beste te omschrijven als kleurrijk en bohemian

 • #9

  Mitchel (zondag, 27 augustus 2023 10:38)

  Aardse tinten voor een woonkamer lijkt me heel passend, en rustgevend. Dat is fijn in huis. Dat het een plek is waar je je rust kan vinden.