· 

Interieurtrends 2023: wooninspiratie, kleuren en ideeën

Interieurtrends 2023: wooninspiratie, kleuren en ideeën

Niet iedereen is gevoelig voor de nieuwste woontrends. Maar je kunt je woonkamer of huis ook opnieuw stijlen door een paar kleine toepassingen. Maar wat zien we bij de interieurtrends 2023? Er worden veel warme kleuren gespot in huis, waaronder aardetinten. 

 

Wil je de woonkamer opnieuw inrichten, dan kun je je uitleven met natuurlijke kleuren en inspirerende tinten. In dit woonblog geef ik je wooninspiratie en ideeën.

interieur- en woontrends 2023

Interieur kleuren 2023: aardetinten

Misschien heb je in Oktober, zodra de nieuwe woontrends worden gepresenteerd, de aardetint kleur al voorbij zien komen. Wil je een warm interieur, dan mag een bruine tint niet ontbreken. Waar eerder veel zwart en een industriële inrichting erg in trek was, wordt de kleur vervangen door een bruintint. Niet alleen de muren van de woonkamer hebben een warme roze of zand kleur.  De keuken, die vaak in of bij de woonkamer geplaatst is, gaat mee in dezelfde trend en krijgt een warme look met een bruin kleurtje.

 

De zwarte stalen muren en kozijnen zie je nog steeds in veel interieurs, maar ben je een trendloper, dan vervang je de zwart stalen kleur door een brons kleur. Brons zorgt ervoor dat je interieur geen stoere, maar warme en sierlijke uitstraling krijgt. Kun je out of the box denken en durf je te gaan voor wat anders? Pas dan brons of goud toe in je interieurstijl.

 

Spreken alle natuurlijke tinten je niet aan, vind je ze te flets en wil je meer power in huis. Dit jaar zien we niet alleen aardetinten, maar ook een meubels verschijnen in een opvallende kleur. Denk hierbij aan een gele bank, een rode fauteuil of knalblauwe wanddecoratie. Zo is er voor iedereen wel wat wils.

Vintage meubels

Tegenwoordig kunnen er strakke en vintage meubels met elkaar gecombineerd worden. Hoe leuk is het niet op bij de kringloop een meubelstuk op te pimpen tot een modern stoeltje wat past in je interieurstijl en kleurenpalet. 

 

Zo ben je duurzaam bezig. Door de onrustige tijden kun je geld besparen op dure meubels. Waarom zou je nieuwe rotan meubels kopen als je ze bij de tweedehands winkel voor minder dan de helft van de prijs ook kan kopen? 

interieurtrends 2023: wooninspiratie, kleuren en ideeën

Huis verduurzamen binnen en buiten

In de onrustige tijden waar we nu in leven, is het fijn om geld te besparen. Bekijk hoeveel energie je verbruikt en waar je op kunt bezuinigen. Het zijn soms de kleine aanpassingen waarmee je toch wat geld kan besparen.

 

Wist je bijvoorbeeld dat je energie verbruikt als je stekkers de hele dag in het stopcontact laat zitten. Elk apparaat waarvan je de stekker in het stopcontact laat zitten kost je € 17,00 per jaar. Sommige stekkers van huishoudelijke apparaten zoals de t.v. en de computer, oven en de digitale wekker kun je het beste niet eruit halen. Je zou dan elke keer opnieuw de tijd moeten instellen en dat is niet praktisch. Maar heb je ook gedacht aan het koffiezetapparaat, theekoker en de vloerlampen? Haal je dagelijks de stekkers eruit?

 

Kijk ook goed naar tochtige gaten en kieren, misschien kun je er een tochtstrip voor plaatsen of kitten. Op de warmte in huis te houden kun je ook de spouwmuren isoleren, zorg er wel voor dat er genoeg ventilatie in huis is door ventilatieroosters bij de ramen te plaatsen.

 

Zit je er binnen warm bij, dan kun je huis verduurzamen buiten. In de tuin hebben we te maken met klimaatverandering, van een hittegolf tot heftige stormen en hoosbuien die niet meer lijken op te houden. Het klimaat verandert snel, maar je kunt wel aanpassingen doen waardoor het water niet meer in de tuin blijft staan.

 

Woontrends: interieur trends 2023 inspiratie en idee

Welke woonstijlen passen bij woontrends?

Bij de woontrends zien we veel rust, ruimte en warme kleuren. Heb je je favoriete binnenverf al uitgezocht, dan is het tijd om te kijken naar je woonstijl. Ga je de kamer opknappen dan kun je kijken of de meubels nog passen bij je eigen stijl. Zijn de eetkamerstoelen tijdloos of zijn de stoelen duidelijk aan vervanging toe?

 

Start je in een nieuw huis dan, neem je waarschijnlijk veel spullen mee van het oude huis, dan kun je makkelijk beginnen met een nieuwe woonstijl. De populairste woonstijlen anno 2023 zijn:

Dit zijn maar een paar voorbeelden, het belangrijkste is natuurlijk dat je je thuis voelt bij de gekozen interieurstijl. Ben je geen strak en opgeruimd type, ga dan niet voor een van de eerste drie woonstijlen. Maar kies een stijl of mix er twee samen waarbij je je prettig voelt.

 

Hoe omschrijf je je woonstijl?

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Tessa (vrijdag, 24 februari 2023 18:39)

  Ik vind vintage altijd erg mooi. Zo was mijn aller eerste gekocht meubel een vintage schrijftafel

 • #2

  Jouvence (maandag, 27 februari 2023 11:52)

  Vintage meubels vind ik ook erg tof! Ik zou onze woonstijl omschrijven als industrieel met landelijk.

 • #3

  Elisabeth (maandag, 27 februari 2023 11:57)

  Ik vind de zandkleuren lekker warm aandoen.

 • #4

  Linda Meester (maandag, 27 februari 2023 13:19)

  Ik ben dol op aardetinten. We hebben oker op de muur en combineren veel met hout en planten

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 28 februari 2023 13:27)


  Vintage meubels vind ik echt enorm leuk! Dat is toch wel een beetje mijn favoriete soort meubels en stijl.

 • #6

  Claire (dinsdag, 28 februari 2023 18:22)

  Super leuke trends! Vooral de aardetinten en het verduurzamen valt hier goed in de smaak.

 • #7

  Janet (vrijdag, 03 maart 2023 13:19)

  Ik heb niet specifiek iets met vintage, maar ik vind aardetinten wel ontzetten mooi en smaakvol. In mijn vorige woning had ik een industriële stijl, maar iets meer aardetinten zou ik ook mooi vinden.

 • #8

  Rory (zondag, 05 maart 2023 13:50)

  Dat zwarte staal, die deuren enzo. Ik zie het overal en alleen daarom krijg ik er al jeuk van. Ik vind het ook gewoon niet mooi (maar dat is mijn persoonlijke mening). Ik ben zelf absoluut geen trendvolger. Ik houd van dingen, kleuren en materialen die ik mooi vind (ook al is het niet 'in') en ik doe nooit zomaar wat weg om mijn interieur om te gooien. Dat laatste hoorde ik regelmatig, dat men alles in een keer de deur uitdoet om alles te vervangen. Dat vind ik zoiets geks. Ik zit vol met oordelen lees ik terug. Aan de andere kant houd ik het dicht bij mijzelf :)