· 

Wil je meer kleur in huis? Zo verander je je interieur

Wil je meer kleur in huis? Zo verander je je interieur

Is de inrichting van de woonkamer niet gezellig en wil je meer kleur in huis? Door kleuren toe te voegen aan je interieur, schep je meteen een andere sfeer. Met een kleurtje op de muur of door een gekleurd meubelstuk toe te voegen, creëer je meer warmte in je woning. Toch is het heel persoonlijk, de een houd van een bonte wooninrichting, de ander voelt zich fijn bij een natuurlijk kleurenpalet.

In dit artikel staan handige ideeën, zodat je zelf op een creatieve manier je interieur een gezellige uitstraling kunt geven.

zo creëer je meer kleur in huis

Kleurrijke meubels

Je kunt bij een kille woonstijl starten met kleurrijke meubels. Meubelstukken zoals bijvoorbeeld een stoelen voor bij de eettafel of een fauteuil, waar je heerlijk een boek in een kunt lezen. Vind je een felle kleurtint moeilijk omdat je niet weet of de kleur niet te aanwezig is, dan kun je ook gaan voor pastelkleuren.

Pasteltinten zijn zachte kleuren welke iets minder aanwezig zijn. Denk hierbij aan zachtroze, mint, zachtblauw of lila. Zo kun je een pasteltinten interieur creëren of een lichte tint aan je stijl toevoegen voor iets meer warmte in huis. We zien de lichte tinten ook vaak verschijnen in een Scandinavisch interieur, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een paar natuurlijk basiskleuren en voor meer sfeer zachte tinten worden toegevoegd.

Geef de muur een verfkleur

Gaat je voorkeur niet uit naar een gekleurd meubelstuk dan kun je ook gaan voor een verfkleur op de muur. Je kunt gaan voor natuurlijke tinten zoals aardetinten, oker, roze kleuren of groene kleuren. Door een gekleurde wand, creëer je met een beetje muurverf al snel een intiem plekje. Je kunt de verfkleur ook gebruiken voor al je accessoires. Zo ontstaat er eenheid en balans in huis.

 

Bij kleur denken we vaak aan opvallende kleuren, maar donkere tinten zoals zwart, donkergroen of donkerblauw kunnen ook zorgen voor meer gezelligheid. Als je een donkere tint toevoegt aan je interieur dan ontstaat er als nel een klassiek of Hotel Chique stijl. Bij deze interieurstijlen zien we vaak dat een hele donkere kleur is gecombineerd met een felle of opvallende kleur, denk hierbij aan zwart en goud of donkerblauw en okergeel.

Wil je meer kleur in huis? Zo verander je je interieur

Decoratie in de woonkamer

Decoratie in de woonkamer, de een heeft er zijn huis vol mee staan, de ander is er allergisch voor en wil graag verblijven in een minimalistisch interieur. Toch kunnen woonaccessoires net het verschil maken tussen een saaie of een gezellige woonkamer. Met een gekleurde glazen vaas, inclusief een boeket met verse bloemen of droogbloemen, kun je je ruimte al een hele andere uitstraling geven. Ga voor accessoires welke passen bij je woonstijl of kies vintage decoratie zoals bijvoorbeeld delfblauwe vazen om te zorgen voor een blikvanger in huis. Wil je meer inspiratie ga dan binnenkijken in het modern vintage interieur.

 

Maak gebruik van natuurlijke materialen, zoals riet, rotan, jute of linnen, de stoffen zijn duurzaam, waardoor je zeker weet dat je er ook lang gebruik van kunt maken. Natuurlijk producten zorgen voor meer sfeer in huis. Je kunt de materialen ook gebruiken voor bijvoorbeeld je raambekleding en de kleurtinten terug laten komen in je vloerkleed.

Opvallende kamerplanten

Heb je een zwart- witte woonkamer, wil je de stijl behouden, maar ervoor zorgen dat je interieur niet te steriel oogt, ga dan voor een opvallende kamerplant. Planten voor in huis zijn er in vele soorten en maten en voor elke plek in huis is wel een geschikt plantje te vinden. Wil je graag een kamerplant met een opvallend uiterlijk, zoals een Calathea, dan staat dit kamerplanten soort wel het liefst op een plekje in de schaduw. Deze kamerplant heeft een sierlijk gestreept blad waardoor het plantje erg aantrekkelijk is. Een beetje groen in de woonkamer kan al snel zorgen voor een knus gevoel. Ook zijn er planten met gekleurde bladeren en/of bloem waardoor je een echte blikvanger hebt in de woonkamer hebt.  Kijk vooraf goed wat de standplaats gaat worden van de plant, zodat je een goede keuze kunt maken uit een zon of schaduw kamerplant.

Hoe heb jij kleur toegepast in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (vrijdag, 08 december 2023 19:56)

  Een ander schilderij, kussentjes en een deken maken voor mij al snel een enorm verschil.

 • #2

  Jouvence (zaterdag, 09 december 2023 12:42)

  Oh dat lichtroze op de muur vind ik leuk! Maar ik denk niet dat ik mijn man zo ver krijg.. Wij hebben op een aantal muren donkerblauw zitten en verder komt kleur vooral terug in de accessoires.

 • #3

  Tessa (zondag, 10 december 2023 15:14)

  Het is zo te zien erg makkelijk om wat kleur toe te voegen in het interieur

 • #4

  Krystle (vrijdag, 15 december 2023 18:37)

  Ik heb één muur een zachte kleur groen gegeven. De rest van de muren hebben rijstkleur.

 • #5

  Sandra (vrijdag, 15 december 2023 18:38)

  Leuke post! Ik verander met nieuwe kussentjes, posters en kaarsen. Dat zijn kleine dingetjes die toch een groot verschil maken

 • #6

  Mitchel (zaterdag, 16 december 2023 13:09)

  De kleur van de muur in mijn woonkamer is paars. Deze kleur heb ik ook terug latenkomen in de kussens en in de plantpotten.