· 

De rieten lampenkap geschikt voor 6 woonstijlen

De rieten lampenkap geschikt voor 6 woonstijlen

We zien bij de woontrends 2024 veel rieten lampenkappen. De lampen zijn geschikt voor vele woonstijlen en dus erg in trek. Met een kleine verandering creëer je al een andere vibe in huis en de juiste verlichting kan het verschil maken. Rotan materialen zijn niet alleen erg trendy, de natuurlijke stof zorgt ook voor meer warmte in huis. Doordat de lichtstralen ook de ruimte rondom de lamp verlichten heeft de doorzichtige verlichting een grote aantrekkingskracht om een romantische hoek in je interieurstijl te creëren.

Rotan rieten lampenkap voor elke woonstijl

Rotan voor meer warmte in je interieur

Soms weet je even niet meer hoe je een kil huis gezellig kunt maken, met de komst van de rotan lampenkap is dat niet meer mogelijk. Door het warme materiaal riet in huis te halen, schep je meteen meer sfeer in huis. Heb je geen inspiratie wat de mogelijkheden zijn neem dan een kijkje in dit rotan-interieur. Je kunt in deze woning binnenkijken en zien hoe de stijl van meer rotan in huis is toegepast.

Bij welke woonstijl past de rotan lampenkap?

Wil je ook meer rotan elementen in de woonkamer, maar heb je geen idee of het materiaal ook in jouw wooninrichting past? In dit artikel staan een paar interieurstijlen waarbij de natuurlijke uitstraling van een rieten verlichting goed tot zijn recht komen. Stijlen waar veel duurzame stoffen worden gebruikt zoals jute, linnen en wol en de stof riet erg mooi aansluit bij de rest van de inrichting.

Scandinavisch wonen

Wil je een rustig en opgeruimd huis dan komen je als snel bij de Scandinavische stijl uit. Een interieurstijl waar minimalistisch wonen voorop staat. In de woonkamer zijn een paar eyecatchers welke sfeer geven aan het interieur, denk hierbij aan een grafische print op de muur, een opvallende grote plant of een lamp welke zorgt voor schaduw licht. De warme materialen vind je terug in een heerlijk hoogpolig vloerkleed of een zachte plaid op de bank. Het georganiseerde lichte interieur is strak, maar voelt zeker ook sfeervol aan.

Romantisch interieur

Droom weg bij een romantisch interieur. De lichte woonstijl welke vrouwelijk aandoet, is zichtbaar door de zachte kleuren, romantische prints en klassiek/ antieke meubels. De pastelkleuren lila, mint, zachtroze, oudroze en lichtblauw stralen in dit interieur, behang mag daarbij zeker niet ontbreken. Bloemetjes behang is daarbij erg intrek, van subtiel bloesem behang tot grote bloemboeketten op de muur. Combineer de stijl met krullende en sierlijke decoratie en zorg voor een stukje nostalgie door oude koffers of een antieke klok in huis te plaatsen.

Rotan rieten lampenkap voor woonkamer

Landelijke inrichting

Bij een landelijke inrichting zie we als snel een boers interieur voor ons. Maar niets is minder waar, een landelijke stijl kan met vele andere interieurstijlen worden gecombineerd zoals industrieel, klassiek of modern waardoor de wooninrichting er toch anders uit gaat zien. Wel kenmerkt de stijl zich door heel veel stoffen vanuit de natuur, denk hierbij aan stenen potten, linnen gordijnen, rotan/ rieten manden op de grond en glazen vazen.

Moderne interieurstijl

De moderne stijl is ideaal voor mensen welke van een strakke lijnen en eenvoud houden. De eigentijdse woonstijl is comfortabel ingericht, waarbij veel licht in de woonkamer aanwezig is. We zien een minimalistisch interieur gecombineerd met duurzame materialen zoals beton, glas en hout. In de woonstijl met een abstracte inrichting. Er is veel licht en er hangt een luchtige sfeer, daar kan een rieten lampenkap goed mee gecombineerd worden aangezien rotan een licht materiaal is.

Rieten rotan hanglamp

Japandi stijl

De Japandi stijl is zeer geschikt voor natuurlijke stoffen. De Japanse interieurstijl welke een combinatie is van Japanse stijlen zoals bijvoorbeeld een Wabi- Sabi interieur, gecombineerd met de Scandinavische woonstijl. Hierdoor ontstaat er een minimalistisch interieur met natuurlijke kleuren en materialen. De stoffen bamboe, rotan, linnen en katoen zorgen voor warmte in huis. Wil je een Japandi interieur, zorg dan dat je woonkamer niet te vol staat met woondecoratie. Dat betekent dat een enkele lamp voldoende is, zo valt de verlichting niet weg bij de rest van de wooninrichting, maar wordt de lamp juist een blikvanger in huis.

Bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl, welke is overgewaaid van het eiland Ibiza, staat bekend vanwege de natuurlijke materialen. De kenmerken van de Bohemian interieurstijl is niet voor niets een witte basis inrichting, gecombineerd met felle kleuren en aardetinten en handgemaakte decoratieve materialen.

Als je wel eens op het Spaanse eiland bent geweest dan herken je de rotan meubels en de decoratieve accessoires afkomstig uit de natuur, zoals veertjes, riet en hout. De lichte woonstijl in combinatie met de bewerkte patronen van vloerkleden, plaids en muurdecoratie leent zich om de rotan stijl toe te passen in huis. Je kunt niet alleen verlichting, maar ook manden of stoelen combineren met de boho stijl om zo de natuurlijke elementen op meerdere plekken te gebruiken.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Claire (maandag, 13 november 2023 16:12)

  Tijdloos inderdaad zo'n rieten lampenkap voor in de woonkamer of een andere ruimte in huis.

 • #2

  Tessa (zaterdag, 18 november 2023 16:47)

  Dit doet me heel erg denken aan een jaren '70 interieur. I love it!

 • #3

  Debbie (dinsdag, 21 november 2023 10:36)

  Ik vind die laatste wel erg leuk, maar zou het zelf niet in mijn huis hangen