· 

Tips voor een nieuwe badkamer: 6 praktische ideeën

Tips voor een nieuwe badkamer: 6 praktische ideeën

Je bent verhuisd of het is tijd voor een nieuwe badkamer, er komt veel op je af. Misschien is het al een tijd geleden dat je de badkamer mocht indelen. Trends zijn veranderd en de badkamertegels hebben een andere afmeting gekregen. Er zijn veel aandachtspunten waar je op moet letten.

 

In dit artikel staan meerdere tips met praktische ideeën, waar je vooraf al een keuze over kunt maken. Zodat je dadelijk meteen weet waarmee je het beste kunt beginnen.  Door de badkamer inspiratie kun je van je badkamer een droombadkamer maken.

Tips voor een nieuwe badkamer: 6 praktische ideeën

Zorg voldoende bewegingsvrijheid

Je hebt misschien veel wensen op je badkamer lijstje staan, van een bad tot een heerlijke inloopdouche. Toch is het slim om je vooraf af te vragen of al je ideeën haalbaar zijn. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de grootte van je vertrek, heb je een grote of een kleine badkamer? En dat kan niet alleen de inrichting beïnvloeden, je kunt ook te maken hebben met schuine hoeken waardoor de badkamer indeling ingewikkelder wordt.

 

Voorop staat dat je voldoende bewegingsvrijheid nodig hebt, het is fijn als je makkelijk een handdoek kunt pakken als je onder de douche vandaan komt. Let er dus goed op dat je de ruimte niet indeelt met te veel badkamermeubels.

Voldoende ventilatie in de badkamer

Je kunt nog zo'n mooie badkamer in gedachten hebben, als je niet zorgt voor voldoende ventilatie dan is je vertrek in no-time voorzien van schimmels en andere bacteriën welke onder andere tussen voegen gaan zitten.

 

Het is daarom zeer belangrijk om te kijken of de badkamer beschikt over een ventilatiesysteem wat er voor zorgt dat er voldoende lucht in, maar ook uit de badkamer gaat. Zo blijven de tegels er netjes en schoon uitzien.

Standaard of luxe badkamer

Zodra het tijd is om de badkamermeubels, tegels en accessoires uit te zoeken, is het fijn om een idee te krijgen hoe je de badkamer wilt indelen. Heb je een standaard of een luxe badkamer voor ogen, bij beide badkamers heeft het vertrek een hele andere uitstraling.

 

Ga je voor een doorsnee badkamer dan is het soms fijn om de badkamer in te richten, door een stijl uit te kiezen. Zo heb je een Scandinavische, industriële of landelijke badkamer. Heb je geen idee welke badkamerstijl goed bij je past, ga dan een keer een kijkje nemen bij een badkamerspecialist. Je kunt hier veel compleet opgestelde badkamers vinden, met verschillende tegels. Niet alleen grote tegels, maar ook mozaïek. In combinatie met kranen en douchekoppen, krijg je inspiratie over hoe de badkamer er het beste uit kan zien.

Inloopdouche of normale douche

Al snel kom je op de volgende vraag terecht. Wil je een inloopdouche, normale douche, douchecabine of krijg je een douche in een bad? De grootte van de badkamer bepaalt vaak hoe de badkamer uit moet komen te zien, ook al moet je het budget ook niet vergeten. Een gemiddelde nieuwe badkamer kost zo'n € 10.000 á € 13.000 euro. Nu maakt het wel veel uit wat voor materialen je gebruikt, maar je bent al snel veel geld kwijt, als je een complete badkamer wilt indelen.

Grote of kleine badkamertegels

Een tegel kan de badkamer optisch groter of kleiner laten lijken. Een gemiddeld huishouden heeft geen hele grote badkamer, daarvoor zijn grote badkamertegels een hele goede keuze. Doordat je tegels gebruikt van een groter formaat, heb je minder voegen en lijkt de badkamer groter. 

 

Toch is het maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Vind je tegeltjes van een kleiner formaat een speels effect geven, volg dan je hart.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Niets is hinderlijker dan heel veel rommel in huis en dus ook in de badkamer, zorg daarom voor voldoende opbergruimte.en een veilige badkamer. In een badruimte wil je al graag iets kwijt, denk hierbij aan handdoeken, maar ook aan voorraadartikelen zoals shampoo en tandpasta. Het is fijn als alles binnen handbereik is, opbergkasten kun je dus eigenlijk niet missen.

Misschien heb je ook interesse in het artikel de voordelen van een koude douche. Wat is je tip voor het inrichten van de badkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (maandag, 17 april 2023 09:32)

  Het lijkt mij zo fijn om een grote badkamer te hebben of een koophuis zodat je het helemaal naar je eigen wensen kunt maken.

 • #2

  Sandra (maandag, 17 april 2023 12:28)

  Ventilatie vind ik erg belangrijk en ook een goede spiegel waar je je haren aan de achterkant kan zien

 • #3

  Tania (maandag, 17 april 2023 20:13)

  De badkamer gaat ons volgend project zijn dus deze tips zijn meer dan welkom. Momenteel hebben we een gewone douche maar gaan dan voor een inloopdouche kiezen

 • #4

  Mandy (maandag, 17 april 2023 20:53)

  Bewegingsvrijheid is super fijn! Ik woon nog thuis en dat ben ik zo gewend. Wij hebben een ruime douche cabine en ook een ruime badkamer. Geen natte broekspijpen dus na het aankleden na het douchen in de badkamer lol.

 • #5

  Tessa (vrijdag, 21 april 2023 19:14)

  Als ik dit zo lees, wil ik ook een andere badkamer. Helaas is dat niet mogelijk