· 

Zo maak je een lelijke muur in de woonkamer mooi!

Zo maak je een lelijke muur in de woonkamer mooi!

Vaak is er in elke woonkamer wel een wand te vinden waar je niet helemaal tevreden over bent. Je bent bijvoorbeeld verhuisd en vind de stenen wand geen mooi aanzicht of in de muurwand in je interieur is onaantrekkelijk omdat er oneffenheden aanwezig zijn. Je kunt op een simpele manier het lelijke muurtje oppimpen, camoufleren of bedekken om zo de saaie hoek in je wooninterieur op te vrolijken.

 

In dit artikel staat veel wooninspiratie zodat je dadelijk een goed idee hebt hoe je dit klusje wilt aanpakken.

Zo maak je een lelijke muur in de woonkamer mooi!

Pimp je muur op naar een hoger niveau

Elke keer kijk je vanaf de bank naar die ene hoek en meerdere keren stoor je je aan de lelijke muur. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de muurwand niet om aan te gluren is. Misschien vind je kleur verf van de vorige bewoners niet aantrekkelijk en heb je liever een lichte Flexa verfkleur op de muur, of je vindt de wand er niet aantrekkelijk uitzien Kortom, het is tijd om dit klusje te klaren. Maar hoe kun je de muurwand op een eenvoudige wijze oppimpen, zodat je interieur er weer knus uit gaat zien? In dit artikel staan meerdere ideeën.

Geef de wand een likje verf

Sluit de muur niet aan bij de rest van je interieur, geef de wand dan een kleurtje, zo creëer je al snel een gezellige woonkamer. Met verf op de wand kun je je wooninterieur lichter maken door te werken met lichte kleuren zoals wit, gebroken wit of pasteltinten. Maar je kunt de ruimte ook intiem en knus maken door bijvoorbeeld een donkere kleur te gebruiken. Zorg ervoor dat de kleurtint mooi aansluit bij de rest van je kleurenpalet. Zodat de inrichting geen ratjetoe aan kleuren wordt, mits je dat natuurlijk erg mooi vindt.

Vrolijk behang doet wonderen

Heeft de wand geen sfeervolle uitstraling en wil je een blikvanger maken van het ongezellige muurtje? Ga dan op zoek naar behang. Behang is er in alle soorten en maten. Met simpel glasvezelbehang kun je makkelijk de structuur van de wand kan verdoezelen. Het patroonbehang, zoals bloemetjes behang, zorgt ervoor dat er minder snel scheurtjes ontstaan. Vliesbehang is wat steviger en heeft meestal geen patroon. Deze behangsoort is minder geschikt voor een oneffen muur omdat het behangpapier minder soepel is om mee te werken. 

Camoufleer de muur door planten

Camoufleer de muur door plantenbakken op te hangen welke zijn ontworpen om aan de muurwand op te hangen. Zo creëer je je eigen jungle wand in huis. Ben je een plantenfreak dan kun je plantenbakken voor binnen of hangzakken gebruiken, welke je met kamerplanten kunt opvullen. Wil je een natuurlijke look dan kun je gaan voor verschillende hangplanten en kamerplanten welke je ook kunt terugvinden in de natuur zoals bijvoorbeeld varensoorten.

 

Geen interesse in kamerplanten dan is een houten latjeswand ook een goede optie. Deze zijn vaak makkelijk tegen de wand te bevestigen en ook in behang verkrijgbaar. Je smalle rechthoekige woonkamer krijgt zo meteen een warme uitstraling. Een win-winsituatie zou je zeggen.

Sfeervolle wanddecoratie

Heb je niets met planten dan kun je ook wanddecoratie nemen waar alle aandacht naartoe gaat, zodra je de woonkamer binnenkomt. Decoratie is heel persoonlijk. De een vind decoratie met een stoere look erg aantrekkelijk. Dit kan een schilderij zijn, canvasportret of een wandklok. De ander wil graag een chique accessoire, het is maar net wat past bij je woonstijl.

Zorg voor een blikvanger in de woonkamer

Spreken geen een van deze wooninspiratie ideeën je aan dan kun je ook een blikvanger plaatsen voor de wand, denk hierbij aan een opvallende stoel. Je zou de muur een donkere kleur kunnen schilderen zodat de stoel extra opvalt. Zo zal de aandacht van het publiek wat binnenkomt als eerste kijken naar de opvallende stoel in plaats van naar de onaantrekkelijke wand. Je kunt in plaats van een stoel ook een modern kunstobject, lamp of ander meubelstuk gebruiken.

Hoe heb jij van een saai hoekje een vrolijke plek gemaakt?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 01 augustus 2023 10:29)

  Ik heb eigenlijk niet echt saaie hoekjes, maar vooral je tip van behang vind ik geweldig. Met behang kun je enorm veel effect bereiken vind ik.

 • #2

  sandra (dinsdag, 01 augustus 2023 12:04)

  Gelukkig heb ik geen grote lelijke muur in huis�Je tips zijn wel heel leuk.
  Een lelijke wand zou ik oplossen met een posterwand

 • #3

  Claire (dinsdag, 01 augustus 2023 18:40)

  Ik vind alleen al planten zoveel doen voor je huis en interieur.

 • #4

  Tessa (woensdag, 02 augustus 2023 19:30)

  Met een paar kleine en simple aanpassingen kan je al een heel nieuwe look creeren.

 • #5

  Wanda (maandag, 07 augustus 2023 15:31)

  Wij hebben nu alle muren geverfd, de bovenkant is gebroken wit en de onderkant zandkleurig, maar het lijkt mij zeker wel mooi om één wand voor het onderste gedeelte te gaan behangen met een wat vrolijke print.

 • #6

  Angelo (maandag, 07 augustus 2023 16:47)

  Goede tips! Ik vind de foto die je bovenaan het artikel hebt staan ook erg mooi, ik krijg meteen ideeën hiervan!