· 

Babykamer trends 2023: 6x mooiste kleuren en thema's

Babykamer trends 2023: 6x mooiste kleuren en thema's

Er is een baby op komst, nu is het tijd om inspiratie op te doen. De babykamer trends 2023 kunnen je er een beetje bij helpen. Als eerste is het belangrijk om de juist kleur te bepalen voor de inrichting van de babykamer. Zo kun je de babykamermeubelen er ook makkelijk bij uitzoeken.

 

Er zijn zo veel kleurtinten van warme, koude tot neutrale kleurtinten. Wil je het kamertje gaan stijlen dan zijn de kleuren belangrijk, een trend welke we nu veel zien verschijnen zijn aardetinten. Natuurlijke kleuren, welke veel gecombineerd worden met een thema, die goed past bij de kleur.

 

In dit artikel vind je een top zes aan kleurtinten en thema's, zodat je genoeg inspiratie hebt om de kamer van de baby in te richten.

Babykamer trends 2023: aardse kleuren beige babykamer

Kleurentrends: aardetinten

We zien anno 2023 veel aardetinten in de babykamer. Met de kleurentrends heb je een ruime keuze uit natuurlijke kleuren, van fel roestbruin, zand, terracotta tot taupe, rozentinten of beige. Maar zelfs groen en geel horen tot aardse kleuren. 

 

Je kunt de bruintinten in elkaar over laten vloeien, dan krijg je een Ton-Sur-Ton effect, of de tinten met andere natuurlijke kleuren of behang combineren.

 

Bij de woontrends 2023 zien we veel rotan materialen, de trend zien we ook verschijnen in slaap- en babykamers. Heb je geen idee hoe de kamer er dan uit moet komen te zien ga dan binnenkijken in meisjeskamer met bloemen behang.

Neutrale kleuren of toch roze of blauw?

Weet je al wat het geslacht van de baby is en wil je daar op inspelen, volg dan je intuïtie. Een roze of blauwe kamer blijft gewild. Er zijn veel tinten roze en blauw welke je goed kan combineren met een thema. 

 

Wil je niet een blauwe of roze kamer, maar het babykamertje neutraal houden dan kun je gaan voor een hippe kleur en dat is de kleurtint beige. De lichtbruine kleur zie je terug in muurverf, lakentjes, dekens en in sluiers voor boven wieg of ledikant. De lichte babykamer zorgt voor een zonnig effect, en maakt de babykamer groter.

Babykamer trends 2023: de mooiste kleuren en thema's

Babykamer stijlen met thema

Heb je een keuze kunnen maken uit een van de kleuren, dan kan het inrichten van de babykamer beginnen! Wil je een effen kleur op de muur of wordt het behang met een patroon?

 

Maak een plan, zodat je een idee krijgt waar welke babyspullen er in het kamertje kunnen komen te staan. En kijk of alle meubels als het gaat om grote in het slaapvertrek passen.

 

Een grote houten schommelstoel staan erg leuk in de kamer. Het is niet alleen leuk als decoratie, maar ook om je baby in te voeden. De stoel moet alleen wel vrij kunnen staan.

 

Bij het stijlen van de babykamer kun je je afvragen of je de kamer wilt inrichten door een thema. De een vind een onderwerp in de kamer te druk, maar je kunt het ook subtiel aanpakken. Er zijn vijf thema's welke mooi aansluiten bij een natuurlijke kleur:

Niet genoeg inspiratie

Heb je nog niet genoeg inspiratie en wil je nog meer ideeën opdoen? Neem dan een kijkje op Pinterest of Instagram, of neem een kijkje bij de interieurtrends. Hier zie je de hipste babykamers voorbijkomen. Wooninspiratie voor behang, verf maar ook voor de print van waskussenhoes of kruikenzak.

Hoe zag je babykamer eruit?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 26 januari 2023)

  Ik geniet van de mooie pasteltinten! Dat lichtgroene gordijn lijkt net een tentje. Wat een heerlijke slaapplek lijkt me dat.

 • #2

  Claire (donderdag, 26 januari 2023 13:26)

  Super leuk, liefdevol en gezellig! Helemaal onze stijl! En dat terwijl ik niet trend gevoelig ben.

 • #3

  Tessa (woensdag, 01 februari 2023 19:23)

  Ik denk dat ik een baby kamer zou inrichtingen volgens een thema, bloemen als het een meisje is, jungle voor een jongen

 • #4

  Melanie Hoogvliet (woensdag, 15 februari 2023 08:31)

  Ooh die onderste babykamer vind ik super mooi. Toen mijn zoon een baby was had ik bij mijn vader een super mooi babykamertje gemaakt in aardtinten met nijntje details. En wat denk je vlak voor ik ging bevallen kreeg ik een huis. Toen had ik niet meer het geld om dat kamertje na te maken en heb ik het gewoon geschilderd en aangekleed met de dingen die ik al had gekocht/

 • #5

  Patricia Heres (donderdag, 23 maart 2023 20:27)

  Die aarde tinten vind ik mooi zeg! Mooi rustgevend.