· 

Binnenkijken meisjeskamer 3 jaar met bruin bloemen behang

Binnenkijken meisjeskamer 3 jaar met bruin bloemen behang

Deze mooie kinderkamer is van is van Jirte van twee bijna drie jaar. De meisjeskamer is ingericht met bruin bloemen behang. Om de complete kinderkamer niet te druk te maken zien we een aards kleurenpalet in combinatie met rotan.

 

Bruine kleurtinten van donkerbruin tot de trendy kleur beige. Het bloemenbehang is echt de blikvanger in de kamer voor de dreumes. We mogen binnenkijken in de vrolijke kamer om inspiratie op te doen.

Binnenkijken kinderkamer - bruin bloemen behang

Natuurlijke kleuren

We zijn sinds vorig jaar september verhuist. We hebben alles verbouwd. De vorige bewoners waren namelijk aan het verbouwen, maar het was nog lang niet klaar. Dit hebben we allemaal opgepakt, zo ook de kinderkamers.

 

Toen uiteindelijk alles klaar was zijn we begonnen met het inrichten van de meisjeskamer. We hebben ongeveer 10 maand geklust, dus in de tussentijd genoeg inspiratie opgedaan, onze keuze is gevallen op bruin bloemetjesbehang en natuurlijke kleuren. Onze dochter is bijna 2,5 jaar en slaapt in een ledikant. Ze zal over een tijdje wel overgaan naar een peuterbed, maar voor nu is dit nog prima. 

Het inrichten van de kinderkamer met bloementjes behang

Om de meidenkamer in te richten ben ik ideeën gaan opdoen bij Instagram-accounts. Je ziet tegenwoordig heel veel inspiratie op Instagram en vanuit daar heb ik ook de kinderkamers samengesteld. 

 

We hebben een kant behangen. Dit is een vrij druk bloemetjesbehang van Binnenzoet. Superleuk behang waar we heel tevreden over zijn. Omdat dit behang vrij druk is, wilde ik de rest van de kamer neutraal houden. We hebben daartegenover dus ook zachte kleuren verf op de muur. Zo is het een mooie combinatie van vrolijk/druk, maar ook de rust. 

 

Ik heb veel nieuw aangeschaft voor de kinderkamer. Zo hebben we een nieuwe kast, stoel, lamp en accessoires. Ik ben gegaan voor rotan. Ik vind dit op een meisjeskamer erg leuk staan. Ook de combi met haar behang vind ik dit een mooie match. Zelf ben ik helemaal fan van rotan, maar dan wel echt voor de kinderkamers. 

Sfeervolle meisjes slaapkamer 3 jaar
Sfeervolle meisjes slaapkamer 3 jaar

Groene verf

Het bedje is van Bopita. Hier heeft onze zoon ook in geslapen. Het is een wit ledikant, maar deze hebben we geverfd in de kleur groen, de kleur komt terug in het behang. Ze slaapt onder een dekbed. Je kunt zoveel leuke printjes vinden en niet eens voor hele dure prijzen. Ik zelf ben altijd wel fan van het merk Jollein. Neutrale kleuren, maar ook leuke printjes. 

Verduisterende raambekleding

Als het gaat om raambekleding hebben we gekozen voor duetten. Hier waren we eerst niet bekend mee. Omdat we met kiepramen zitten wilden we graag een andere oplossing. Dit is een ideale uitkomst, omdat het in het kozijn zit. Het is helemaal verduisterend. We hebben gekozen voor een zwarte kleur, omdat we in ons interieur veel zwarte tinten hebben. 

Natuurlijke materialen kinderkamer
Natuurlijke materialen kinderkamer

Sfeervolle vloerbedekking

We hebben gekozen voor vloerbedekking. Ik vind dit toch een huiselijke sfeer geven. De kinderen komen straks op een leeftijd dat ze ook op hun eigen kamertje willen spelen. Ik vind vloerbedekking dan een fijne stof om op te spelen. Ook loopt het heerlijk. We hebben gekozen voor een neutrale kleur.

Favoriete plekje

Eigenlijk hebben we meerdere favoriete plekjes. Het plekje bij de kast en de stoel is daar een van. We hebben daar ook een maanlampje hangen wat ze erg leuk vindt. Daarnaast speelt ze ook graag op haar kamertje, en dan gebruikt ze heerlijk de hele ruimte. Zelf ben ik erg tevreden over het gehele kamertje. Wel ben ik steeds van de verandering, dus er komen geregeld nieuwe accessoires in haar kamertje om het nog gezelliger te maken. 

Beige kinderkamer inrichten
Beige kinderkamer inrichten

Inspiratie voor de kinderkamer

De inspiratie die ik opdoe is echt voornamelijk via Instagram. Er zijn zoveel leuke accounts die superleuke ideeën hebben. Ik pak van elk account verschillende ideeën en maak zo mijn eigen creatie. 

 

Ik vind Kwantum erg leuke spulletjes in rotan hebben. Daar shop ik dan ook erg graag voor de kinderkamers. Daarnaast heb ik als het gaat om speelgoed Little Dutch als favoriet merk. Dit kom je daarom ook veel tegen in haar kamertje.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan dit Instagram account voor meer ideeën.

 

Wil je meer inspiratie opdoen? In dit artikel staat inspiratie voor kinderbed huisje en meisjeskamer oudroze behang.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 10 januari 2023 13:11)

  Ik val meteen voor het leuke bloemetjesbehang! Ik vind het een heel leuk ingericht kamertje met rustige kleuren.

 • #2

  Claire (donderdag, 12 januari 2023 09:52)

  Ahhhh dat rotan stoeltje is wel heel erg lief en schattig.

 • #3

  Tessa (maandag, 16 januari 2023 18:45)

  Wat een mooie en inderdaad een rustige kinderkamer is dit. Rotan is echt een klassieker

 • #4

  Frederique (donderdag, 19 januari 2023 07:41)

  Zowel het behang als het rotan stoeltje vind ik heel tof. De kamer heeft zo een beetje een vintage uitstraling.

 • #5

  Rory (donderdag, 19 januari 2023 20:29)

  Dat rotan stoeltje! Toevallig heb ik nu via mijn schoonmoeder een heel mooi rotan krukje gekregen. Ik ben dol op allerlei soorten hout, een landelijke, Aziatische inrichting. Wat mij betreft mag het ook best een tikje rommelig zijn. Als licht maar de basis is. Ik ben eigenlijk niet zo heel erg weg van het behang (mag ik ook vinden, toch?) maar het past wel goed bij het rotan en het is leuk dat de rest ook wat rustiger is.

 • #6

  Sherry (woensdag, 25 januari 2023 11:54)

  Wat een schattige kinderkamer is dit. Goede inspiratie voor later.

 • #7

  Jouvence (woensdag, 25 januari 2023 17:19)

  Wat is deze meisjeskamer ontzettend leuk ingericht zeg! Erg leuk met dat rotan.

 • #8

  Joanne (maandag, 20 februari 2023 13:59)

  Wat een fantastische kinderkamer is dit! Ik ben dol op deze stijl.