· 

Deze 4 kleuren kun je toepassen aan een zwart-witte woonkamer

Deze 4 kleuren kun je toepassen aan een zwart-witte woonkamer

Een woonkamerinrichting met alleen de kleuren zwart en wit kan best wel een uitdaging zijn. De contrastkleuren zorgen voor een speels effect in je interieur, toch kunnen de kleurtinten ook zorgen voor een kille woonsfeer.

Je kunt je zwart-wit interieur gezellig maken door warme tinten toe te voegen aan de huisinrichting, kleurencombinaties welke wel de strakke zwart-wit inrichting in acht houden, maar ook zorgen voor meer warmte in huis. De kleuren grijs, brons, hout en bruintinten zijn hier een voorbeeld van.

 

In dit artikel zetten we alle kleurtinten welke zorgen voor warm interieur op een rij. Door de interieurfoto's te bekijken kun je meteen inspiratie en ideeën opdoen.

binnenkijken in modern zwart wit interieur

Kleuren welke passen bij een zwarte witte interieurinrichting

De kleuren zwart-wit gaan vaak samen met een strakke moderne inrichting. Huishoudens met een strakke moderne keukens en geografische vormen. Het toepassen van rechte lijnen in de opzet van de meubels is vaak geen probleem. Maar vaak krijgen de twee kleuren samen een kille uitstraling. Dit terwijl je zo'n mooi plaatje voor je zag. Toch is daar wel wat aan te veranderen. Je kunt namelijk een kleurtint toevoegen aan de zwart-witte kleurencombinatie, waardoor je interieur een warme uitstraling krijgt. Let op dat je niet te veel kleuren toevoegt want je wilt natuurlijk wel de moderne woonstijl behouden. 

Om ideeën op te doen kun je binnenkijken in vijf woonkamers, elk hebben ze een andere kleur of materiaal toegevoegd. Zo zie je dat de wooninrichtingen allemaal een andere look hebben, maar wel een gezellige uitstraling. 

Bruintinten maken een zwart-wit interieur minder kil

In de inrichting hieronder zie je dat er een zandkleurige tint is toegevoegd op de wand. Een mooie bruintint waardoor er meteen meer warmte ontstaat in het interieur. De strakke lijnen en de hoekige vormen zijn behouden. De kleur zwart is iets naar de achtergrond gegaan en is een accentkleur geworden. De zwarte kleurtint zie je terug in de kunststof deuren en kozijnen, het vloerkleed en in de woondecoratie.

De lichte vloer sluit mooi aan bij de wand kleur. Door de bruintinten ook terug te laten komen in de sierkussentjes is het totale plaatje een geheel geworden. Een minimalistisch interieur met een rustgevende uitstraling.

zwart witte woonkamer met kleur combineren

Zwart wit interieur met grijs combineren

Wil je dat de kleuren zwart en wit echt in evenwicht zijn, dan kun je ook een grijstint toevoegen aan het interieur. Grijstinten zijn er in vele kleuren, van lichtgrijs tot antraciet. In deze interieurstijl is er gekozen voor een donkergrijs vloerkleed en een lichtgrijze gietvloer. Door de kleur zilver als accentkleur te gebruiken ontstaat er een strakke modern inrichting. Het grijze behang behang zorgt ervoor dat er genoeg grijstinten zijn en zo is de wooninrichting helemaal in balans.

zwart wit interieur met grijs combineren

Brons voor meer warmte in de woonkamer

De zwarte wanden en de witte hoekbank zorgen in dit huis voor harmonie. Onder de bank is een donkergrijs vloerkleed neergelegd, misschien denk je nu wordt de binnenzijde wel erg donker, maar niets is minder waar. In deze interieurstijl is ervoor gekozen om de kleur brons toe te voegen. De kleurtint zie je verschijnen op de muur en in de kleur van de gordijnen.

 

De kleur brons zorgt voor een warme sfeer en kun je ook laten terugkomen in woondecoratie, zie ook de schaal op de salontafel of in de sfeerverlichting. Lampen, bronzen lampen zijn erg trendy. Je ziet de verlichting in verschillende vormen, van staande lampen tot sfeervolle ronde lampen voor boven de eettafel of de bar in de keuken.

Zwart wit interieur met bronze woondecoratie - warme zwart witte woonkamer

Zwarte witte woonkamer gezellig maken door middel van hout

Je kunt ook warme materialen zoals hout verwerken in je interieur. Hout kun je op meerdere manieren toepassen, denk hierbij aan houten latjes aan de wand in de vorm van wandpanelen. Tegenwoordig kun je een keuze maken uit diverse houttinten. Voor elk e interieurstijl is er wel een bijpassende kleur te vinden. Door de muur een zwarte kleurtint te geven ontstaat er voldoende contrast. Je kunt de houttint ook gebruiken voor op de vloer. Ga voor een houten vloer. Houten vloeren zijn er in verschillende stijlen van visgraat tot pvc-vloer. Zo kun je zelf bepalen of de woonkamer een Hotel chique of een Scandinavische look moet krijgen. 

 

Wil je het bruin, wit-zwarte kleurenpalet in heel de huiskamer doortrekken dan kun je de gordijnen ook een bruintint geven en op de vloer een donker vloerkleed neerleggen.

Zwart wit interieur combineren met hout

En zo zie je dat een zwart-wit interieur zeker niet saai hoeft te zijn. Met een beetje creativiteit maak je van je woonkamer een knus plekje. Met houten woonaccessoires, bruintinten en de juiste sfeerverlichting maak je in een handomdraai van je woonkamer een heerlijke leefomgeving welke warm aanvoelt.

Heb jij wit en zwart in je interieur? Misschien heb je ook interesse in het artikel binnenkijken in een licht donkere Scandinavische woonstijl?

Reactie schrijven

Commentaren: 0