Het gemak van een badkamer en suite
Heb je ook graag een badkamer dicht bij je slaapkamer willen hebben? Een badkamer en suite is een heerlijk ontspannen ruimte, waarbij je je makkelijk van de een naar de andere ruimte begeeft. De slaapkamer en badkamer zijn aan elkaar gekoppeld zodat je alle gemakken, dicht in de buurt hebt van je slaapkamerruimte. In dit artikel staan de voordelen van het inrichten van een luxe slaapkamer, zodat je kan genieten van al het comfort in huis.
Slaapkamer koppelen aan badkamer
Heb je veel ruimte in de slaapkamer, of is de kamer naast de slaapkamer nog beschikbaar, dan kun je er een badkamer en suite van maken. Hierbij zijn de beide kamers aan elkaar gekoppeld. Je kunt dus makkelijk van de ene naar de andere ruimte toelopen.
Je kunt je slaapruimte zo inrichten, zodat de douche en/of bad ook letterlijk in je slaapkamer staat, dit heeft een groot voordeel, je stapt namelijk van je bed in je bad. Maar er ontstaat ook meer vocht in je slaapgedeelte.
Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de ruimtes wel te verbinden, maar ook makkelijk te scheiden zijn door middel van bijvoorbeeld een (schuif)deur. Ga je de badkamer verbouwen, dan kun je deze tips wel gebruiken.
Maak van je slaapkamer een grote ontspannen kamer
Op deze wijze maak je van je slaapruimte een fijne ontspannen ruimte waar je heerlijk kunt liggen, maar ook fijn kunt badderen of douchen. Het grote voordeel is dat je simpel van het een naar het andere gedeelte loopt. Al je spullen zijn binnen handbereik, vooral in de ochtend, als je moet starten is dat fijn. Maar in de avond als je je wilt omkleden om bijvoorbeeld uiteten te gaan is dat ook ideaal.
Mocht je graag willen badderen of uitgebreid willen douchen dan kun je van je doucheruimte zelfs een wellnessoord maken, door er een stoomcabine, infrarood verwarmingspaneel of massagejets in te plaatsen.
Zo kun je echt genieten en heerlijk ontspannen terwijl je fijn aan het douchen bent.
Een badruimte waar alleen jij gebruik van maakt
Een groot pluspunt is dat in de badruimte allen jou douche spullen aanwezig zijn. Je hoeft de ruimte dus niet te delen met de rest van het gezin. Daardoor graai je niet naar de verkeerde handdoek en staan alle spullen overzichtelijk. Je kunt de ruimte elke moment inlopen, mits je partner even onder de douche staat, en gebruik maken van de doucheruimte.
Vooral als je een gezin hebt met meerdere kinderen dan is dat handig. Als je maar een douchecabine hebt dan is het soms mogelijk dat iedereen opeens in de ochtend of avond wil douchen en dan sta je in de "wacht". Nu kun je zelf bepalen wanneer je van de ruimte gebruik maakt. Een nadeel is dat je een extra ruimte moet schoonmaken.
In je blootje van slaap- naar badkamer lopen is geen probleem
Je hoeft je nu niet meer om te kleden of een badjas aan te doen, als je van bed naar het bad toe wilt lopen. Want er maakt, behalve je partner, niemand gebruik van de badruimte. Dat betekent dat je je in de slaapkamer al kunt uitkleden en makkelijk in je blootje van slaapkamer naar badruimte toe kunt lopen.
Verder heb je als er genoeg ruimte is ook nog de keuze om er een toilet te plaatsen. Een w.c. waar je bijvoorbeeld alleen plast, want je ligt natuurlijk niet lekker in bad als echtgenoot net een grote boodschap heeft gedaan. Het toilet is namelijk ideaal voor de vijftigplussers welke vaker 's nachts een plasje moeten doen. Nu ga je snel je bed uit en binnen een handomdraai lig je er weer in.
Zou je een grijze badkamer en suite willen?
Reactie schrijven
Tessa (zaterdag, 30 september 2023 18:32)
Een badkamer en suite geeft echt een heerlijk hotel gevoel.