· 

Binnenkijken Japandi interieur met Wabi Sabi stijl ideeën

Binnenkijken Japandi interieur met Wabi Sabi stijl ideeën

We mogen binnenkijken in een Japandi interieur met een Wabi Sabi stijl. Je vindt ideeën terug in het hele huis van slaapkamer tot woonkamer. Beide Japanse woonstijlen zijn gecombineerd met de Scandinavische interieurstijl, wat zorgt voor een eenvoudige wooninrichting, welke sfeervol is ingericht. Laat je inspireren door de rustige kleuren, de minimalistische inrichting en de harmonie in huis. 

Japandi woonkamer inspiratie

Binnenkijken in het Japanse interieur van Margriet

We mogen binnenkijken in het huis van Margriet. Ze heeft gekozen voor een rustige Japanse interieurstijl. We zien de Japandi stijl verschijnen in het huis, onder ander door de hoeveelheid licht in de woning, welke worden gecreëerd door de lichte kleurtinten en de lichtval van buitenaf. Daarbij zien we een kleurenpalet van natuurlijk aardse kleuren, het kenmerk van de Wabi Sabi woonstijl.

 

Mix de twee stijlen samen, voeg er een minimalistische stijl aan toe en voilà er ontstaat een hele eigentijdse inrichting, waarbij de kleurtinten mooi in elkaar overvloeien.

Japandi interieur met Wabi Sabi stijl

Smoorverliefd op het huis

Sinds juni 2020 zijn wij, André, Margriet en onze jongste zoon Jasper, verhuisd vanuit de stad Meppel naar een charmant dorpje in het prachtige Reestdal, genaamd De Wijk. De verkoop van onze woning in Meppel kwam vrij onverwachts. Tijdens een intensieve zoektocht in de tijd van de coronapandemie, viel ons oog op een schitterend verbouwde semibungalow uit 1971. De overstap van stad naar dorp was een bijzondere ervaring. Deze woning heeft in de loop der jaren meerdere verbouwingen en uitbreidingen ondergaan. Bij de bezichtiging kregen we helaas maar weinig tijd om de woning goed te bekijken vanwege de coronamaatregelen.

 

Toch waren we bij binnenkomst meteen verkocht. Een perceel van 1000 m² met een tuin die we nauwelijks hadden kunnen zien. Ondanks de concurrentie keerden we opgetogen en smoorverliefd terug naar Meppel. Voor ons stond het vast: deze woning moest het worden. We deden direct een bod en tot onze grote vreugde werd dit geaccepteerd na slechts twee dagen. Thuis hebben we dit uiteraard even uitbundig, maar verantwoord in deze vreemde tijd gevierd.

Japandi slaapkamer met Wabi Sabi ideeën

De woonstijl is een mix van Japandi, Wabi Sabi en de Scandinavische interieurstijl

Hoewel de woning in 2018 is uitgebouwd en verbouwd, waren de kleuren nog niet helemaal naar onze zin. In de tijd van corona was het lastig om een schilder te vinden, en bezoek was toen niet toegestaan. Gelukkig zijn wij zelf vrij handig en hebben heel wat uurtjes schilderwerk verricht. Onze woonstijl is een mix van Japandi, Wabi Sabi en Scandinavisch. Qua kleuren waren het in Meppel vooral wit en grijstinten, meer een industriële sfeer, we wilden nu meer gaan voor de Japandi en Wabi Sabi stijl.

Japandi interieur met natuurlijke tinten als uitgangspunt

Japandi is een interieurstijl die de invloeden van Japanse en Scandinavische ontwerpen in natuurlijke kleuren combineert. Wij hechten waarde aan rust en harmonie, met een stevige basis van eenvoud. Daarom hebben we als kleuren gekozen voor natuurlijke tinten als uitgangspunt. De kleurenpaletten in Japandi-stijl zijn over het algemeen ingetogen en rustgevend, met veel gebruik van natuurlijke tinten in licht beige kleuren. Voor de muren kozen wij de kleur “natuurlijk” een warme beige kleur gecombineerd met de kleur Flexa Sandy Beach een lichte beige tint. Het plafond hebben we wit gehouden om meer diepte te creëren. Deze kleuren hebben we doorgetrokken in de hele woning om de Japandi stijl overal terug te laten komen.

Japandi eethoek en eetkamerstoel

Eenvoudige, rustige en harmonieuze inrichting

Wat betreft de inrichting stonden we voor een uitdaging. Tijdens de lockdown waren we op zoek naar ontbrekende meubels die we niet hadden meegenomen omdat ze niet goed pasten in de ruimte qua vorm en kleur. Gelukkig hadden we het World Wide Web tot onze beschikking en konden we op goed geluk de juiste meubelen bestellen, die gelukkig op tijd werden geleverd. Over het algemeen straalt Japandi-stijl eenvoud, rust en harmonie uit.

 

De Japandi-stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, neutrale kleuren en een eenvoudige en minimalistische vormgeving. Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe worden vaak gebruikt om een warme en organische sfeer te creëren. De meubels en accessoires zijn vaak functioneel en praktisch, met een focus op kwaliteit en vakmanschap. We kozen daarom voor een heerlijke modulaire hoekbank met een subtiele zandkleur. De eethoek van mangohout en lekker ruim met acht zitplaatsen waar we redelijk veel zitten. We kozen witte stoelen met daarin lekker schapenvachten om het contrast wat te doorbreken. Hoe vreemd de situatie tijdens Corona ook was, creatief denken bracht ons een heel eind. Met materialen zoals hout, bamboe, linnen en comfortabele woonkleden hebben we een rustige en warme Japandi stijl sfeer gecreëerd met stoere Wabi Sabi accenten in lichte en warme aardetinten.

Japandi interieur met Japanse woonstijl ideeën

Stoer, robuust en minimalistisch

Stoer, robuust en minimalistisch, zo zou je onze wooninrichting kunnen beschrijven. Niet te vol, een kleine ruimte vraagt om grote stukken zodat het niet te druk oogt. In de tv-hoek nog een lekker kleed op de grond om de ruimte te benadrukken.

 

Naar raamdecoratie hebben we lang moeten zoeken. Lange tijd heb ik me enorm geërgerd aan de zwarte luxaflex van de vorige bewoners. Sinds vorig jaar hebben we bamboe-rolgordijnen die beter in de stijl vallen. Een mooi natuurlijk materiaal die ook weer perfect bij de Japandi stijl past.

Japandi interieur met zen tuin

De tuin inrichten

De tuin die we tijdens de bezichtiging amper hebben bekeken bracht ons nog een verrassing, weelderig begroeid en zo ongeveer 20 verschillende soorten bestrating, tegels en grind. Deze hebben we in 2021 aangepakt. Hier waren zes containers van 12 m³ voor nodig. Een hele klus, maar inmiddels hebben we hier onze eigen buiten spa gerealiseerd met sauna en jacuzzi. Fijne terrasjes aangelegd waar we zomers tot in de late uurtjes van kunnen genieten. Wanneer ik terugkijk was het eigenlijk best een hectische tijd, maar nu na ruim 3,5 jaar nog elke dag het gevoel van vakantie hebben is het een hele goede keuze geweest.

 

Ben je nieuwsgierig naar het interieur van Margriet en wil je nog meer inspiratie zien? Margriet heeft een Instagram account genaamd @onsthuiz. Regelmatig post ze een Japandi woonstijl foto.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (maandag, 19 februari 2024 18:27)

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je smoorverliefd bent op je huis! Want wauw, wat heb je het mooi en liefdevol ingericht!

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 20 februari 2024 09:05)

  Wat een mooie inrichting is dat. Wat me vooral treft is de rustgevende uitstraling. Heel prettig!

 • #3

  Eat Live Travel (dinsdag, 20 februari 2024 15:58)

  Het is prachtig. Ik houd van de eenvoudige, minimalistische en rustige inrichting met aardetinten. De tuin ziet er ook heerlijk uit en mooi om het door te trekken in de verlengde style van de woning.

 • #4

  Tessa (woensdag, 21 februari 2024 16:52)

  Wat een mooie, rustgevende stijkl is dit. Ik had zelf nog nooit gehoord van Wabi Sabi

 • #5

  Heleen Schrijvershof (donderdag, 22 februari 2024 12:25)

  Heel mooi! Ik snap dat je hier verliefd op bent. Fijn dat je het helemaal naar je eigen smaak hebt kunnen maken.

 • #6

  Sandra (maandag, 26 februari 2024 15:55)

  Zo mooi! De kleuren vind ik ook schitterend en zijn zo rustgevend!

 • #7

  Corrina Wassenaar (dinsdag, 27 februari 2024 08:03)

  Het is prachtig niet mijn persoonlijke stijl maar ik vind het heel smaakvol
  Ik zelf ben meer van de kleuren bijv geel en oranje in combi met zwart