· 

Waarom je slaapkamer volgens Feng Shui indelen? Bed ideeën

Waarom je slaapkamer volgens Feng Shui indelen? Bed ideeën

Slaap je onrustig en wil je beter slapen? Dan is het een mogelijkheid om je slaapkamer volgens Feng Shui in te delen. Door je slaapruimte in te richten via de filosofische Chinese regels, zou je je gezonder voelen. Een betere nachtrust zorgt ervoor dat je je fysiek, maar ook mentaal beter voelt Als je leeft volgens de denkwijze van Oosterse gedachten, dan zijn de elementen wind en water erg belangrijk. De energieën zijn niet alleen van belang, ook de standplaats van je bed is van invloed. De plaats van je boxspring kan bepalen of je heerlijk of piekerend in slaap valt.

In dit artikel gaan we bekijken waar je je bed het beste kunt plaatsen en welke ideeën erachter zit.

Waarom je slaapkamer volgens Feng Shui indelen? Bed ideeën

De regels van Feng Shui

De regels van Feng Shui zijn gebaseerd op balans en energie. Volgens de Chinese levensvisie zijn water en wind en wind erg belangrijk, vandaar de naam Feng Shui. Feng staat voor wind en Shui voor water. Als beide in balans zijn, dan ontstaat er een positieve energie in huis en dus ook in de slaapkamerruimte. Daardoor is er meer evenwicht tussen je lichamelijke en geestelijke gesteldheid, dit bevordert je gezondheid.

De standplaats van je bed is erg belangrijk

Bij het inrichten van de slaapkamer is volgens de Chinese filosofie de standplaats van je bed erg belangrijk. Misschien heb je er niet eerder over nagedacht, maar de plaats waar je ligbed staat kan bepalen of je lekker of onrustig slaapt. Heb je regelmatig een onrustige nachtrust, dan is het verstandig om te kijken of er geen energieblokkades in de slaapkamer aanwezig zijn. Door je bed op een andere plek neer te zetten of een andere kleur in de kamer toe te passen, kun je de sfeer al veranderen. Als je geïnspireerd bent door dit artikel en je wilt houden aan de Feng Shui regels, dan kun je het beste je bed op de volgende manier plaatsen:

 • Plaats het bed in het midden van de kamer, het liefst tegen een muur.
 • Een slaapkamerinrichting met rustige natuurlijk kleuren
 • Zet je bed niet onder het raamkozijn
 • Plaats je bed met het zicht naar het Noorden
 • Zorg dat je vanuit je slaapplaats de deur kunt zien
 • Het is van belang dat je voeten niet naar de deur toewijzen
 • De energie moet kunnen stromen, dus laat de deur altijd open staan.
 • Maak gebruik van natuurlijke stoffen en materialen, denk hierbij aan hout, linnen, jute en rotan.
 • Rondingen zorgen voor een prettige sfeer, dit zie je ook bij de Curved lines woonstijl
 • Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust
 • Het liefst geen spiegels naast je bed, dit zorgt voor onrust

Feng Shui ideeën om beter en gezonder te slapen

Uit beperkt onderzoek is gebleken dat veel mensen met de Feng Shui ideeën beter gaan slapen. Door te zorgen voor meer evenwicht in de slaapkamer, wat onder andere bepalend is door de hoeveelheid meubels, decoratie maar ook een opgeruimde slaapkamer, kan een rustige ruimte ontstaan, wat zorgt voor minder stress. Door een lager hoeveelheid stress, zult je beter in slaap vallen. Dit is niet alleen van belang van rommel rondom je bed, maar ook onder je bed ruimte. Doordat er geen rotzooi in de slaapkamer meer te vinden is, kan de energie beter door je kamer heen stromen. Hierdoor slaap je niet alleen beter, maar voel je je zo wel fysiek als mentaal, meer uitgerust.

 

De rustige kleuren, zoals aardetinten muurverf en de natuurlijke materialen, zorgen juist voor meer ontspanning. Dit zie je ook in de Japandi woonstijl, doordat je meer rust in de slaapkamer creëert, zal er ook meer ontspanning in je hoofd ontstaan en zo zult je fijner en dieper slapen.

 

Door het bed in het midden van de slaapruimte te plaatsen met het hoofdeind tegen de muur, zult je rustiger in slaap vallen. Je hebt immers alle plekken goed in het oog, dit zorgt voor veiligheid en geborgenheid, onbewust val je beter in slaap.

Het toepassen van Feng Shui principes kan er voor zorgen dat je gezonder gaat slapen. Toch zijn er ook veel mensen die een goede nachtrust hebben, mocht dat zo zijn dan is het beter om niets te veranderen. Je persoonlijke voorkeur is het belangrijkste, deze bepaalt of je je comfortabel voelt in de slaapkamer ruimte. Ken je de denkwijze van Feng Shui al?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (woensdag, 28 februari 2024 12:46)

  Ik ben dol op feng shui! Al moet ik toegeven dat we er in de slaapkamer nog niet veel mee doen. Toch maar eens verandering in brengen.

 • #2

  Tessa (donderdag, 29 februari 2024 16:52)

  Onbewust heb ik een aantal van de genoemde feng shui punten toegepast in mijn slaapkamer oa bed in midden en deur open

 • #3

  Malou (woensdag, 06 maart 2024 18:49)

  Als ik dit lees is mijn slaapkamer niet helemaal feng shui, mijn voeten wijzen namelijk naar de deur. De kamer van mijn jongste is dan meer feng shui. Interessant om te lezen!

 • #4

  Uniek overnachten (woensdag, 06 maart 2024 21:33)

  Wat grappig om te lezen dat ik onbewust de meeste zaken wel zo ingericht heb.

 • #5

  Eat Live Travel (vrijdag, 08 maart 2024 18:56)

  Aiii, na het lezen van het artikel doe ik een heleboel fout. Misschien toch wat aanpassingen maken.

 • #6

  Janet (zondag, 10 maart 2024 13:04)

  Ik heb er weinig verstand van en daarom ook nog nooit echt naar gekeken. Als ik dit zo lees dan is er nog aardig wat werk aan de winkel.