· 

6 tijdloze kleurtinten voor in de keuken

6 tijdloze kleurtinten voor in de keuken

Je mag een nieuwe tijdloze keuken uitkiezen, een keukenblok helemaal naar je smaak en stijl. Misschien is het open keuken met kookeiland of wil je juist een ingetogen keukenruimte met niet te veel poespas.

Buiten het uitkiezen van het gewenste model keuken is de kleur ook erg belangrijk. In veel huishoudens is het keukeninterieur betrokken bij de woonkamer, wat betekent dat de ruimte wel bij de rest van je interieur moet passen. Wil je een kleurtint welke makkelijk past bij vele interieurstijlen, dan kun je het beste gaan voor een tijdloze designkeuken, maar welke kleuren zijn niet aan de mode onderhevig? In dit artikel staat inspiratie en ideeën, zodat je dadelijk je neutrale droomkeuken makkelijk kan uitkiezen.

5 tijdloze kleurtinten voor in de keuken

Voordelen van een niet modegevoelig keukeninterieur

De voordelen van een niet modegevoelige keuken, is dat de keukenruimte vaak bij elk interieur past. Of je nu een woonkamer hebt in de moderne woonstijl of een strak Scandinavisch interieur, dat maakt niets uit. De kleur van de keukenruimte is neutraal en totaal geen storend element. Dit is een groot pluspunt, want zodra je je woonkamer een andere interieur stijl wilt geven of de lelijke muur bij de bank een ander kleurtje wilt geven, dan is er geen vuiltje aan de lucht. 

Het nadeel van een hippe kleur in de keuken

Als je een hippe kleurtint hebt uitgekozen voor de keuken, bijvoorbeeld de kleur rood dan ben je vast in je nopjes. Je kunt toch genoeg inspiratie opdoen, want in elk woonblad of woon tv-programma, verschijnen de laatste trends. Het nadeel is dat het model van het keukenblok niet het probleem is, maar wel de kleur. 

 

De kleurtint van de keukenruimte zorgt voor sfeer. Als nu de kleur rood mooi aansluit bij je interieur, dan is dat geen probleem. Maar stel dat je je interieur wilt veranderen? Een felle tint is niet meer trendy, maar een groene woonkamer is erg intrek. Dan kan er een probleem ontstaan. De knalrode keuken past qua kleur niet meer bij de woonkamer. Waar eerst het keukeninterieur de blikvanger is in huis, is het nu de grote ergernis geworden. De kleur van je interieur kun je makkelijk aanpassen, door de kussentjes op de bank te vervangen of een ander schilderij op te hangen, maar je koopt niet snel een nieuwe keuken.

Deze keukenkleuren zijn het meest verkocht

Maar wat zijn dan de meest verkochte keukenkleuren? Kleurtinten welke je veel ziet in de keukenruimte en ook tijdloos zijn. De volgende keukenkleuren zijn het populairste:

 • Zwart
 • Crème
 • Grijs
 • Bruin
 • Wit
 • Groen

Hier zit niet de kleur beige bij, maar deze kleur is wel heel erg gewild, net zoals een houten keuken. Aangezien hout geen kleurtint is, staat het zeer geliefde materiaal hier niet bij.  Hout kun je met vele kleuren combineren. Je kunt het houten keukenblok een likje verf geven en er een landelijke of industriële keuken van maken.

De grote aantrekkingskracht van een neutrale keuken

Waar voorheen iedereen ging voor een trendy keukenontwerp, zie je nu dat een tijdloze keuken een grote aantrekkingskracht heeft. De keukens zijn erg populair vanwege de volgende aandachtspunten:

 • Duurzaamheid: De keukens hebben niet alleen een tijdloze kleur, maar zijn vaak ook ontworpen met duurzame materialen. Dat betekent dat het keukenontwerp niet snel uit de mode zal gaan en jarenlang kan blijven staan, zonder dat het keukenblok er ouderwets uit gaat zien.
 • Waarde behouden: Wil je in de toekomst je huis verkopen dan is een neutrale keuken erg aantrekkelijk. De neutrale keuken past namelijk bij elke interieurstijl, de koper zal dit punt zien als een voordeel in plaats van een nadeel.
 • Veelzijdigheid: Een keuken met basiskleuren, heeft vaak neutrale kleuren en is een ware blikvanger door de eenvoudige uitstraling. Het neutrale keukenblok is, door de veelzijdigheid, erg aantrekkelijk als koper. Spreekt de tint van de keukenruimte je niet aan of vind je de handgrepen ouderwets, dan kun je het keukeninterieur makkelijk oppimpen. Met een ander tegeltje of kleurtje kan de op de keukenkastjes, kan de keuken nog jaren mee.
 • Keukenstijl: Een eenvoudige keuken betekent niet dat het keukenblok niet aantrekkelijk is. Je kunt vaak het ontwerp van de keukenruimte in jouw stijl laten uitvoeren. Of je nu een Scandinavische, Landelijke of moderne keuken wilt dat maakt niets uit. Je wilt natuurlijk dat de nieuwe keuken mooi aansluit bij je wooninrichting, aangezien de keuken vaak betrokken is bij de woonkamer.

Heb je een tijdloze of moderne keuken?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Tessa (dinsdag, 31 oktober 2023 19:18)

  Qua kleuren is mijn keuken niet echt tijdloos: zwart met witte tegels en groene accenten

 • #2

  Heleen (zaterdag, 20 januari 2024 23:15)

  Wij hebben een paar jaar geleden gekozen voor een tijdloze keuken, nog steeds erg blij mee!

 • #3

  Eat Live Travel (zondag, 21 januari 2024 12:41)

  Ik heb een standaard keuken. Witte kastjes, donker blad. Dus tijdloos denk ik!

 • #4

  Amelie van Writings by Amelie (zondag, 21 januari 2024 13:34)

  De keuken van mij nieuw appartement bestaat uit groentinten en witte kasten. Ook een houten tablet is steeds tijdloos!

 • #5

  Jouvence (zondag, 21 januari 2024 15:42)

  Wij hebben een witte keuken, maar wat zou ik graag een zwarte keuken willen gecombineerd met hout.

 • #6

  Nienke | Mama met een wolkje (zondag, 21 januari 2024 19:13)

  Mijn ouders hebben een prachtige lichtblauwe keuken. Wij hadden eerder een matzwarte keuken, ook prachtig, maar wel erg gevoelig voor (vette) vingerafdrukken. Ik zou in een volgende keuken wel zwart willen maar dan ook met hout. Dat doet warm aan.