· 

6 tips om lange muur in woonkamer aantrekkelijk te maken

6 tips om lange muur in woonkamer aantrekkelijk te maken

Wil je een lange muur in de woonkamer inrichten dan kan dat best een uitdaging zijn. De langwerpige wand oogt namelijk al snel eindeloos lang. Toch zijn er diverse ideeën om de saaie muur in je interieur aantrekkelijk te maken. In dit woonartikel staan handige tips, door middel van elementen die de zijde van de wand doorbreken. Zodat je de living knus kunt inrichten.

ideeën lange muur woonkamer aantrekkelijk maken

Ideeën voor het inrichten van de lange muur in interieur

Alles is aantrekkelijk in de woonkamer, alleen de wand is eindeloos lang. Zo groot dat je geen idee hebt hoe je de stenen muur kunt doorbreken en er een sfeervolle inrichting van kunt maken. Natuurlijk kun je er een schilderij ophangen of andere wanddecoratie, maar bij een grote muur valt de decoratie al snel weg, mits je zorgt voor een grote blikvanger. 

 

Het probleem is vaak dat er door een lange muur geen knusse hoekjes ontstaan, eigenlijk is de ruimte te breed, waardoor de intimiteit ontbreekt. Toch kun je met een paar woonideeën dit probleem makkelijk oplossen.

Roomdivider om een knusse ruimte te creëren

Met een roomdivider, verdeel je de woonruimte in twee aparte delen. Je kent vast het kamerscherm, wat je vroeger veel in slaapkamers zag staan. De afscheidingswand is tegenwoordig gemoderniseerd en voorzien van houten panelen of landelijk shutters. Wil je geen losstaand scherm in- en uitklappen, maar een standaard afscheiding dan kun je ook een lattenwand gebruiken. Plaats de latjes niet tegen de muur aan, maar zet ze haakt tegen de wand zodat een gedeelte van je interieur wordt afgeschermd. Dit kun je bijvoorbeeld doen tussen het gedeelte van je tv- meubel en de eethoek. Als je bent voorzien van een lange smalle woonkamer dan is de muur vaak, een groot gedeelte, waardoor er geen aparte hoekjes ontstaan en de knusheid in de ruimte ontbreekt.

tips lange muur interieur inrichten

Met glazen deuren behoud je de lichtval in huis

Wil je het licht in je huis behouden, maar toch een gescheiden ruimte in je interieur creëren, ga dan voor een glazen deur. Een glazen wand heeft een groot voordeel, je woonkamer blijft er zeer ruim uitzien en toch maak je de ruimte in het vertrek iets kleiner. De glazen deur zorgt voor een ruimtelijk effect, daarbij kun je de deur de juiste kleur geven, zodat het element goed past bij je persoonlijke inrichting.

Schilder de lange wand

Vind je een lange witte wand er saai uitzien, schilder de muur dan in een gewenst kleurtje. Een likje muurverf op de wand kan het verschil maken, tussen een warme en koele sfeer in de woonkamer. Ga voor een tint welke goed past bij de rest van het interieur. Wil je meer sfeer dan is een aardetint, of een gemixte kleur uit de tinten geel, oranje en rood een goede keuze zijn. Meng de verf met een lichtere kleur, zoals wit en er ontstaat een lichtroze, zalm of terracottakleur, welke zorgt voor meer sfeer in huis.

 

Wil je juist een rustig interieur dan kun je het beste een keuze maken uit lila, blauw of groentinten. De kleuren zorgen voor een rustige en kalme uitstraling, wat goed past bij een natuurlijke inrichting.

Doorbreek de stenen wand met een grote plant

Wil je geen dure investering, maar een simpele oplossing voor je probleem, dan is een grote kamerplant ook een idee. De hoogte van de plant zorgt ervoor dat de ruimte wordt afgebakend. Heb je geen groene vingers en is het verzorgen van een plant niets voor jou, geen probleem, tegenwoordig zijn er ook moderne kunstplanten. De nepplanten zijn zo mooi gemaakt, dat de planten niet meer te onderscheiden zijn van echte planten. Op deze wijze creëer je hetzelfde effect en heb je geen omkijken naar de sierlijke woondecoratie.

Hoog meubelstuk voor een gezellige sfeer

Je kunt ook een hoog meubelstuk gebruiken om je interieur op te delen in meerdere delen. Ga voor een wandkast, boekenkast of dressoir. Zo ontstaat er meer diepte in de woonkamer. De kasten zorgen niet allen voor een gezellige sfeer, je hebt ook opbergruimte welke vaak goed van pas komt.

Een lattenwand als blikvanger

De laatste tip is oom een lattenwand tegen de muur te plaatsen. De woontrend is al een tijdje gaande en ja, trendgevoelig, daarentegen zijn de latjes te verkrijgen in warmte houttinten of een zwarte uitvoering. Door de diverse kleuren is de woondecoratie goed te stylen bij je interieurstijl. Of je nu modern of Scandinavisch woont dat maakt niets uit. De latten zorgen niet alleen voor meer sfeer, de akoestische panelen zorgen er ook voor dat je vertrek minder gehorig is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0