· 

Zo creëer je een warm pastelkleuren interieur

Zo creëer je een warm pastelkleuren interieur

Tegenwoordig willen we weer meer kleur met een zachte uitstraling huis. Warme pastelkleuren zijn daar een goed voorbeeld van. Met de lichte kleuren creëer je een luchtige interieurstijl. Natuurlijk kun je de woon- of slaapkamer zo druk of rustig maken zoals je zelf wilt. Combineer de pastelachtige tinten, zoals lila, mint of poederroze met wit of juist met een contrastkleur. Door een donkere kleurtint toe te voegen ontstaat er een sfeervolle wooninrichting, aangezien de contrastkleur mooi afsteekt bij de zachte pasteltinten.

zo creëer je pastelkleuren in huis voor een warm interieur

Wat zijn pasteltinten?

Pasteltinten zijn lichte kleuren, maar toch is niet elke lichte kleurtint een pastelkleur, de kleur wit is hier een voorbeeld van. Pastelkleuren zijn een aftreksel van de primaire kleuren. Bij de kleuren rood, blauw, groen en geel is heel veel wit toegevoegd, zo veel wit dat er een hele lichte kleurtint ontstaat en dat zijn pastelkleuren.

 

Op deze wijze ontstaan er warme en koude pastelkleuren, de warme kleurtinten zijn de lichte kleuren welke afkomstig zijn van de kleuren geel en rood, zoals aardetinten, poederroze, zachtgeel of abrikoos. En de koude kleuren stammen af van de blauwe en groene tinten, denk hierbij aan lila, mint en ijsblauw.

 

Tegenwoordig zijn niet alleen de lichte kleurtinten in trek, er is ook een opkomst in de kleuren die net een tintje donkerder zijn, zoals oudroze en lavendelblauw. Oudroze is mooi te combineren met donkergroen dat zie je ook terugkomen in de kleurrijk moderne inrichting.

ideeën pasteltinten interieur

Het toevoegen van zachte kleuren in huis

Het toevoegen van zachte kleuren in je huis is een ware rage aan het worden, de pastelaardetinten zoals crème, de kleurtint zand en de beige trendkleur zijn ook erg in trek. De zachte tinten geven je interieur een rustige uitstraling en ontstaat er meer geborgenheid in huis.

 

Wil je geen basic interieur, maar iets meer kleur in huis, dan kun je pastelachtige woondecoratie toevoegen. Waarbij de een er blij wordt van zachte tinten en meteen aan de slag gaat met zalmroze of lichtgrijs, vindt de ander het al snel een baby kleurenpalet worden. De kleurtjes zijn te soft en niet sprekend. Voeg dan een donkere kleur toe als accentkleur, donkergrijs of zwart zijn hier een voorbeeld van. Als je speels een paar kleuraccenten toevoegt aan je interieur dan zult je zien dat een lichte en donkere kleur een ander effect geven. Zo zijn niet alleen de tinten antraciet en zwart erg gewild, je kunt ook de kleuren donkerblauw of donkergroen gebruiken om je huis meer gezelligheid te geven.

tips pastelkleuren combineren

Wel of geen kleur op de muur

Voordat je je huis gaat omtoveren tot een dopamine decor is het slim om twee basiskleuren uit te kiezen. Dat kunnen kleurtinten zijn welke mooi in elkaar over vloeien, maar dat hoeft niet. Ga als laatste voor een accentkleur, dit kan de contrastkleur zijn, maar ook beige of crème wit. Daarna kun je bepalen welke kleurtint je graag op de muur zou willen hebben.

 

Wil je je woonkamer zo licht mogelijk houden, dan is wit een goede keuze. Heb je geen idee hoe de woonstijl eruit komt te zien, neem dan een kijkje bij Conny in de pasteltinten interieur. Zij heeft de woonkamer zo licht mogelijk gehouden, maar wel veel woonaccessoires toegevoegd, in combinatie met de roze keukenwand is de persoonlijke inrichting erg aantrekkelijk geworden.

 

Ben je niet bang voor een kleurtje op de muur, dan kun je ook gaan voor een lichte kleur muurverf. Je krijgt een mooi effect in de woonkamer als je ervoor zorgt dat de muurverf afsteekt bij de tint van de bank. Zo kun je je gaan voor je favoriete pastelkleur op de muur en voor een bankstel in een contrast kleur, bijvoorbeeld een grijstint of bordeauxrood, chocoladebruin, legergroen en donkerblauw is een mogelijkheid.

inspiratie pasteltinten inrichting

Je interieur oppimpen

Je kunt je interieur ook oppimpen met een pastelkleur verf. Geef je salontafel of de saaie kist in de woonkamer een andere look door je meubelstuk een lichte verftint te geven. Met bijvoorbeeld mintgroene verf kun je de meubels veranderen, maar ook de kozijnen, muren of plafonds een andere uitstraling geven. Zo heb je in een handomdraai je woonkamer een andere look gegeven.

Heb jij lichte kleuren in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Tessa (maandag, 18 december 2023 16:33)

  Ik vind pastel kleuren altijd erg mooi, ze zijn zo rustgevend

 • #2

  Nienke | Mama met een wolkje (woensdag, 17 januari 2024)

  Gaaf! Ik ben nog zoekende naar een nieuwe woning, maar zit er ook over na te denken om wat meer kleur toe te voegen. De pasteltinten lijken me erg gaaf om toe te voegen.

 • #3

  Eat Live Travel (woensdag, 17 januari 2024 16:29)

  Je hebt altijd zulke leuke inspiratie blogs met mooie foto's. Ik vind pasteltinten echt heel fijn in huis, het geeft een warme, maar kalme sfeer. Love it.

 • #4

  Heleen Schrijvershof (woensdag, 17 januari 2024 17:30)

  Pastel in combinatie met donkergroen is echt favoriet. Het is een perfecte combinatie van zacht en toch contrast. Heel mooi!

 • #5

  Claire (woensdag, 17 januari 2024 18:09)

  Leuk hoor ook voor in een kinderkamer vindt ik pastelkleuren heel sfeervol.

 • #6

  Jouvence (donderdag, 18 januari 2024 14:50)

  Ik vind het mooi, maar toch zou ik er zelf niet voor kiezen. Wij hebben thuis de muren wit in combinatie met donkerblauw.